5 tratamente pentru celulită
Frumuseţe · Ingrijirea corpului / 29.08.2012

Ai aflat săptămâna trecută despre alimentele care favorizează apariţia celulitei, dar şi despre cele care te scapă de problemă. Pe lângă alimentaţie, iată ce tratamente eficiente recomandă specialiştii!

Ai aflat săptămâna trecută despre alimentele care favorizează apariţia celulitei, dar şi despre cele care te scapă de problemă. Pe lângă alimentaţie, iată ce tratamente eficiente recomandă specialiştii!

Apariţia celulitei este în strânsă legătură cu factori genetici, hormonali, alimentari şi legaţi de stilul de viaţă. Potrivit dr. Andra Cristea, medic dermatolog, celulita ia naştere în ţesutul adipos. Când venim pe lume avem un număr constant de celule adipoase, însă

"în cazul în care ne îngrăşăm, creşte volumul acestor celule, nu numărul lor. O celulă grasă îşi poate mări volumul de 50 de ori faţă de mărimea ei iniţială! Această acumulare comprimă vasele de sânge şi limfatice, ducând la retenţia de lichide şi toxine în tesuturi şi căpătarea aspectului de coajă de portocală al pielii", adaugă specialistul.

Eşti de acord cu mine că trebuie să faci ceva ca să scapi de celulită? Nu te mai plânge că este acolo şi acolo, ci încearcă să-ţi faci un program cât de cât ordonat care să nu-ţi complice foarte mult viaţa, dar să te ţii de el o perioadă cât mai lungă.

 

Care sunt armele pe care le ai la îndemână?

 

  • alimentaţia sănătoasă
  • hidratarea şi masarea pielii
  • apa plată
  • exerciţiile fizice
  • terapii alternative care dau roade.

 

Terapii despre care specialiştii spun că sunt eficiente

 

1. Fitoterapia

Constă în infuzii din cozi de cireşse, mătase de porumb, flori de păducel, creţuşcă, ienupăr, mărar, muguri şi frunze de mesteacăn. De ce funcţionează ne lămureşte prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţia umană "au efect de drenare a ţesuturilor, combătând infiltraţia ţesutului conjunctiv, edemelor, cu efecte benefice în prevenţia şi tratamentul celulitei".

2. Creme anticelulitice

Ştiu că uiţi mereu de ele, însă se pare că fac şi ele ceva, oricât de mic ar fi efectul constatat. Specialiştii recomandă să le cauţi pe cele care conţin iederă, rostopască, castan de India, cafeină. Citeşte eticheta de pe spatele cremei pentru a te informa despre conţinutul ei şi despre plantele integrate.

3. Masajul anticelulitic profesional

Medicul dermatolog Andra Cristea ne spune că masajul anticelulitic este o soluţie foarte eficientă pentru celulită "prin faptul că acţionează la nivelul cauzei şi anume urmăreşte restabilirea circulaţiei adecvate". Beneficiile masajului anticelulitic realizat de un specialist:

  • stimulează circulaţia sanguină arterială şi venoasă;
  • stimulează eliminarea toxinelor din organism;
  • diminuează stratul adipos;
  • scade circumferinţa corporală;
  • îmbunătăţeşte aspectul pielii, prin creşterea oxigenării la acest nivel.

4. Băile cu alge marine bogate în minerale

Dacă sunt combinate cu argiloterapia, cromoterapia, florile Bach şi sportul pot fi un mijloc eficient de prevenţie si combatere a celulitei.

5. Mezoterapia

Potrivit Dr. Ardeshir Vahidi, medic specialist în chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi chirurgie estetică, mezoterapia este din ce în ce mai folosită pentru tratarea celulitei. Substanţele terapeutice se introduc cu ajutorul unor seringi în mod manual sau cu ajutorul unei seringi tip pistol, neprovocând decât un disconfort la injectare. La adminsitrarea manuală înţepătura este abia sesizabilă. Se recomandă o şedinţă la 7 zile, timp de o lună, apoi o şedinţă pe lună, timp de încă două luni. Principalul avantaj este că aspectul de coajă de portocală al pielii se ameliorează după primele şedinţe. Terapia împreună cu o dietă adecvată şi exerciţiile fizice duc la menţinerea rezultatelor o perioadă îndelungată.

Alte metode care sunt folosite în tratarea celulitei sunt: carboxiterapia, ozonoterapia, electrosimularea, ultrasonoterapia, peelingul corporal, presoterapia, sauna şi reflexoterapia.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro