Este uleiul de măsline un remediu eficient pentru părul alb?
Tratamentele cu ulei și masajul pentru podoaba capilară sunt utilizate încă din Antichitate pentru a preveni căderea părului, albirea sau ruperea firelor. Uleiul de măsline are numeroase avantaje dacă este aplicat pe toată lungimea părului și ar putea fi secretul eliminării albirii premature.
Masajul scalpului cu ulei de măsline și distribuirea lui pe toată lungimea părului reprezintă soluții esențiale pentru a reface culoarea naturală a părului, a reduce degradarea și uscarea și a intensifica strălucirea și elasticitatea firelor. Deși există încă scepticism legat de acest remediu, merită să-l testezi și tu pentru a te convinge de efectele benefice pe care le vei obține fără să folosești ingrediente iritante sau cu potențial alergic.
Iată principalele motive pentru care uleiul de măsline te ajută să ai un păr mătăsos, cu o nuanță intensă:
1. Previne albirea asociată cu mătreața
Uleiul de măsline furnizează nutrienții de bază pentru scalpul iritat și foarte uscat din cauza mătreții. Scalpul uscat va neutraliza strălucirea părului, îl va face greu de aranjat, iar mătreața va fi foarte vizibilă. Potrivit specialiștilor, mătreața persistentă este una dintre principalele cauze ale albirii premature, dar uleiul de măsline este soluția completă pentru a stopa uscarea care o agravează. Utilizează-l de cel puțin 2 ori pe săptămână pentru a-ți proteja culoarea și frumusețea părului.
2. Reface părul afectat de razele ultraviolete și îi redă nuanța naturală
Poate credeai că soarele este prietenul tău, dar expunerea excesivă la acțiunea razelor ultraviolete poate avea un impact negativ asupra pielii și a podoabei capilare. Din păcate căldura pe care o simți când stai mai mult la soare nu este utilă pentru culoarea părului. Deși razele solare fortifică părul prin furnizarea unei doze utile de vitamina D, care controlează producția de pigment alb sau gri, în același timp accentuează uscarea, iar câteva ore petrecute în lumina directă a soarelui cresc riscul de albire a părului. În aceste condiții un tratament efectuat seara cu ulei de măsline reface echilibrul de hidratare a părului și previne degradarea sau uscarea excesivă. Îți protejează părul în fiecare zi pentru ca tu să te poți bucura de plimbări în aer liber în timpul zilei fără să-ți faci griji din cauza aspectului părului peste câteva săptămâni, când vei vedea că devine tot mai deschis la culoare până când se întrevăd și fire argintii sau albe.
3. Reglează pH-ul foliculilor de păr
Acest ulei menține părul moale și hidratat, prevenind degradarea ulterioară. Astfel, reface pH-ul normal pentru foliculii de păr și asigură revenirea la culoarea naturală chiar și pentru firele albite din cauza poluării sau a expunerii la soare. De îndată ce pH-ul revine la o valoare normală producția de melanină va crește, iar firele vor deveni din nou închise la culoare.
Pentru a asigura condițiile ideale pentru un păr strălucitor și închis la culoare este nevoie de crearea unui echilibru între cele 2 tipuri de melanină: eumelanina și feomelanina. Datorită compoziției specifice de nutrienți uleiul de măsline îți permite să revii la un echilibru optim prin simplul masaj efectuat seara și distribuirea a 5-6 picături pe toată lungimea părului.
4. Reface părul degradat de proceduri chimice
O altă proprietate esențială a uleiului de măsline este potențialul de a reface părul afectat de placa de îndreptat, uscătorul de păr, procedurile de permanent sau decolorarea frecventă. În cazul părului afectat de aceste proceduri se remarcă o deteriorare accentuată a pielii de pe scalp, dar și la nivelul foliculilor, iar albirea devine evidentă mult mai devreme decât este normal.
Uleiul de măsline fortifică rădăcinile firelor de păr și asigură condițiile necesare pentru stimularea producției de melanină. Prin acțiunea sa benefică acest ulei limitează producția de feomelanină și o crește pe cea de eumelanină. Potrivit specialiștilor, o cantitate redusă de feomelanină are drept efect închiderea la culoare a părului, în timp ce creșterea cantității de eumelanină accentuează efectul de închidere a nuanței.