Ser sau cremă hidratantă: care este soluția pentru un ten catifelat?
Frumuseţe · Cosmetica / 07.01.2019

Te întrebi ce ar trebui să alegi pentru a avea un ten neted, fără descuamare sau uscare excesivă pe timp de iarnă? Află ce produs este mai eficient și cum ar trebui să-ți îngrijești pielea.

Contează foarte mult să ai mereu grijă de pielea ta pentru a preveni deshidratarea și liniille fine. Tenul va arăta neted și sănătos dacă alegi produsul potrivit de îngrijire, însă nu este mereu simplu să alegi.
Crema are drept rol principal hidratarea pielii prin adăugarea unui strat de substanțe emoliente și crearea unei bariere de protecție față de factorii de mediu. Deși multe creme conțin ingrediente utile pentru a combate probleme specifice ale pieli cum ar fi acneea, petele pigmentare sau ridurile, cea mai importantă funcție a lor rămâne hidratarea pielii și acțiunea sub formă de „sigiliu” pentru a menține substanțele benefice la nivelul tenului.
Serul, pe de altă parte, este formulat special pentru a pătrunde în profunzimea pieli, pentru a trata și a corecta cauzele îmbătrânirii și ale petelor pigmentare la nivel celular. Serurile conțin de obicei o cantitate ridicată de antioxidanți, nutrienți și vitamine care se combină în mod eficient pentru a corecta structura celulelor pielii, creând un aspect neted și luminos.

 
Diferența dintre ser și crema hidratantă

Prima diferență dintre cele două tipuri de produse este evidențiată prin ceea ce nu conțin serurile. Astfel, serurile nu conțin ingrediente care creează o barieră de protecție pentru ten cum ar fi petrolatum sau uleiul mineral, care sunt adesea incluse în formula cremelor pentru a preveni evaporarea apei de la suprafața pielii. De asemenea, serurile conțin mai puține ingrediente emoliente și agenți de îngroșare a texturii.
A doua diferență se referă la faptul că serurile au o acțiune mai eficientă pentru ten din două motive. În primul rând particulele din componența lor sunt mult mai mici și pătrund mai ușor în profunzimea pielii, iar în al doilea rând lipsa ingredientelor-sigiliu permite ingredientelor active să acționeze mult mai rapid. Astfel, serurile conțin o concentrație ridicată de ingrediente utile pentru înfrumusețare și pătrund mult mai ușor la nivel celular, asigurând nutrienți și hidratare în straturile profunde ale pielii unde crema nu poate ajunge.

 
Cum funcționează un ser?

Serurile au o consistență ușoară, dar foarte intensă, special formulată pentru a pătrunde rapid în piele. Ingredientele active din ser combat eficient efectele nocive ale radicalilor liberi, petele pigmentare, semnele de îmbătrânire, acneea și cicatricile pentru că depozitează nutrienții și vitaminele în celulele din profunzimea pielii. Serurile care conțin antioxidanți, peptide, acid hialuronic și vitamina C au efecte vizibile asupra aspectului tenului deoarece luminează, exfoliază și hidratează pielea mult mai rapid decât cremele.
Sunt create pentru a repara pielea din profunzime, la nivel celular, și acționează simultan pentru combaterea problemelor multiple ale tenului. Dacă ai pielea obosită, îmbătrânită, deshidratată sau afectată de acnee un ser este pasul obligatoriu în ritualul tău de frumusețe. Va îmbunătăți fermitatea, conturul și luminozitatea și va netezi liniile de expresie și ridurile fine.

 
Cum acționează crema hidratantă?

Crema conține ingrediente cu efect emolient și creează o barieră fizică pentru a menține pielea hidratată. Cremele sau loțiunile hidratante au molecule de dimensiuni mai mari decât serurile și nu pătrund în profunzimea pielii. Principalul lor beneficiu este faptul că protejează pielea și nu permit pierderea nutrienților și deshidratarea. Ingredientele puternic emoliente din structura cremelor sunt formulate pentru a crea un strat de protecție, însă uneori pot preveni absorbția eficientă a ingredientelor active, reducând eficiența produsului.

 
Ai nevoie de un ser sau de o cremă hidratantă?

Este momentul să vorbim despre îngrijirea pielii în straturi. În timp ce un ser va repara pielea prin combaterea efectelor radicalilor liberi, o cremă hidratantă va preveni evaporarea ingredientelor emoliente și protejează pielea de factorii alergeni sau iritanți. Serurile pot fi folosite dimineața și seara pentru a trata probleme specifice ale tenului mai rapid decât o pot face cremele și, de asemenea, pot accentua efectul hidratant al cremelor. Asigură-te că tipul de ser pe care-l utilizezi conține antioxidanți pentru a contracara efectele poluării.
Potrivit specialiștilor, este ideal să folosești amândouă produsele, începând cu serul și continuând cu o cremă hidratantă pentru a combate îmbătrânirea și petele pigmentare. Dacă ai peste 30 de ani, adăugarea unui ser în cadrul ritualului tău de îngrijire va avea un efect rapid pentru ameliorarea aspectului tenului. Numai persoanele cu tenul gras pot utiliza doar serul fără cremă, în timp ce pielea normală sau uscată va avea nevoie de ambele produse.
Iarna este recomandat să folosești ambele produse indiferent de tipul tău de ten pentru a preveni deshidratarea și descuamarea pielii ca urmare a temperaturilor reduse și a vântului rece.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro