La fel de importanta este hidratarea; in special iarna, uitam de cei doi litri de apa care acopera necesitatile zilnice de hidratare ale organismului nostru, insa "se simte" atunci cand ne pieptanam, si parul se electrizeaza, sau cand vantul ne flutura suvitele uscate.

Obisnuieste-te sa bei apa cu aceeasi disciplina in orice anotimp - poarta sticla cu apa la tine, de exemplu, sau pastreaz-o la indemana, in masina sau pe birou. Astfel, nu vei mai uita sa bei suficienta apa de-a lungul unei zile, pentru a-ti mentine intreg organismul hidratat.


Multe fructe si legume proaspete


Probabil ca ai auzit acest lucru de nenumarate ori, insa si in cazul sanatatii si frumusetii unghiilor sau parului se aplica aceleasi reguli: vitaminele si mineralele sunt esentiale in cadrul dietei de zi cu zi si nu ne putem lipsi de ele.

De aceea, este important ca, pe parcursul unei zile, sa se consume "lactate degresate, precum si fructe si legume cu un continut bogat de antioxidanti", te sfatuieste Raluca Felea.       

Mineralele esentiale... pentru frumusete


Daca te confrunti cu problema unghiilor casante, care se exfoliaza cu usurinta, este indicat sa consumi o cantitate mai mare de alimente bogate in calciu si magneziu. Vei observa efectele in scurt timp, unghiile tale devenind mai rezistente, fara a afisa acea culoare galbena, atat de inestetica.


Consuma iaurt degresat, branzeturi slabe, banane, prune, broccoli, soia, migdale, nuci sau spanac, pentru un aport crescut de calciu si magneziu, si vei observa diferenta.

Complexul de vitamine B si acizii grasi Omega-3


Eu, personal, am firul de par foarte subtire si, de aceea, se rupe usor. Daca si tu te confrunti cu aceeasi problema si vrei sa stopezi caderea parului, va trebui sa consumi mai multe alimente bogate in fier si vitamina B (excelente si pentru sanatatea unghiilor).

Drojdia de bere, mazarea, carnea slaba, painea din faina integrala, pestele, ficatul, legumele cu frunze verzi (spanac, loboda, urzici, stevie etc.), conopida sau fasolea sunt bogate in fier si vitamina B. Consumandu-le, vei avea un par mai stralucitor si rezistent, iar unghiile isi vor recapata, la randul lor, vitalitatea.


  • mirela, joi, 26.06.2014 15:44
    unghi picioare stricate

    BUNA ZIUA, NONIX E PRAF SA NU CUMPARATI NU E BUN

  • VIKI, duminică, 11.08.2013 22:57
    CADEREA PARULUI

    parul IMI CADE AM FOST LA DERMATOLOG AM FAKT ANALIZE,AU IESIT BUNE SH MI/A DAT UN TRATAMENT K REVISAN SH SAMPON REVALID DUPA KT TIMP SE VAD REZ?

  • iony22, duminică, 27.01.2013 11:55
    eu am reusit

    buna,si eu am avut probleme ,imi cadea foarte mult parul,era uscat,peste tot in casa aveam numai par.M-am dus m-am tuns,am indepartat toate firele arse si spicuite si am inceput sa ma spal cu Schwarzkopf,sampon si dupa masca.Pt par fragil si ars si cam de 2 ori pe saptamana imi pun cu jumatate de ora inainte sa ma spal ulei de masline,cocos si un galbenus de ou.In 2 luni s-a refacut complet,acum am un par minunat,Slava Domnului!!!

  • daniela, sâmbătă, 17.11.2012 20:59
    par gras si ars?spicuit si unghii

    buna fetelor am o problema cu parul si cu unghiile...parul se tot ingrasa si e foarte spicuit si nu gasesc nici un remediu iar unghiile se rup foarte usor....mia.ti putea sp un remediu pls..........:*

  • madalina, marţi, 28.02.2012 01:27
    masca pe baza de ou:)

    eu am incercat masca p baza de ou pentru par si mirosul de dupa sapalare lasa de dorit........:(

  • lena, vineri, 24.02.2012 12:36
    pt a creste parul mai repede

    puneti in sampon ulei de ricin si amestecati bine,ajuta parul sa creasca mai repede! inlocuiti fixativul cu apa cu zahar,se pulverizeaza pe par dupa spalare,inainte de a fi uscat.

  • Dumitrescu Silvia, joi, 12.01.2012 21:10
    caderea parului

    sall.. de vreo 2 ani imi cade o gramada de par...e foarte subtire si se rupe la periere...un sfat? ms.

  • Bunatatidinnatura, miercuri, 02.11.2011 15:55
    Uleiul de cocos

    Despre cum puteti folosi uleiu de cocos cititi:http://bunatatidinnatura.blogspot.com/2011/01/tratamente-corporale.html

  • amandalucia, luni, 05.09.2011 14:40
    Apa cu sare

    Buna ! Am inceract sa folosesc apa cu sare pentru par si rezultatele sunt incredibile! Parul sta mai drept si e mult mai stralucitor. Poate dauna apa cu sare parului?

  • alexandra, vineri, 29.07.2011 15:20
    cresterea parului

    imi intind parul cu placa de f mult timp..iar acesta imi e foarte ars..nu stiu ce sa fac..pentru ca nu imi mai creste..imi puteti da un sfat?..dar..amintesc faptul ca nu imi place deloc cum imi sta parul daca nu e intins!

  • adi, duminică, 19.06.2011 03:57
    par si unghii

    pt par , incercati cu curaj sampon NIZORAL ,nu va speriati ca este o cantitate asa de mica in flaconul lui ,nu trebuie sa puneti mult pt spalare , este foarte eficient si respectati instructiunile ,isi merita din plin pretul-nu va descurajati ,dupa cel mult 2 saptamini veti observa incet incet , eficienta lui.

  • luiza, duminică, 22.05.2011 22:03
    parul gras

    va rog ajutatima nu stiu ce sa fac cu patrul gras se infoaie ff rau nu il pot sa il tin decat in coada

  • Simmy, sâmbătă, 14.05.2011 12:25
    unghii sanatoase

    pentru unghii sanatoase va recomand din tot sufletul sa nu mai folositi produse de comert aka creme, ulei etc minune. apelati la solutii naturale,mai rapide, si mult mai eficiente, asta scutindu-va si de gaurile din buget, bani aruncati pe nimicuri. pentru unghii sanatoase este foarte foarte bun uleiul de masline 9pus intr-un bol cat sa va puteti scufunda unghiile dde la amandoua mainile) cu jumatate de lamaie . se amesteca, si se incalzesc pe foc vreo 20 secunde,(pana se imbina). se tin unghiile pana se raceste compozitia, facand din cand in cand masaj langa cuticule. asa activati circulatia sangelui si uleiul cu lamaia ajung mai bine in cuticule. veti avea unghii foarte frumoase, mai lucioasa, mai fine, cuticula sanatoasa ,o crestere mai rapida a unghiei (ea fiind vitaminizata) .va recomand pilirea si nu taierea unghiilor, si atunci veti avea rezultat si lipirea unghiei de carne si evident lungirea acesteia. din 2 in 2 zile puteti apela la aceasta metoda, iar inainte de a va da cu lac, aplicati un strat protector (revalid, nu toate prostiile) . va doresc o zi frumoasa, si unghii frumoase.

  • neamtiu, vineri, 25.03.2011 16:51
    unghii

    buna fetelor am si eu problema cu unghiile si am incercat tot ce am citit si am auzit de la diferite persoane vreau sa zic ca de la avon am incercat toate tratamentele de 2 ani incoace chiar si de la farmec miam cumparat solutia aceea cu v b5 si nimic as dori si eu un sfat util mie pa pa astept

  • maria2011, miercuri, 05.01.2011 13:58
    parul ondulat

    buna.am parul drept la radacina s onulat spre varfuri.nu stiu ce sa-i mai fac.imi cade si este gras.nu pot sa-l las desprinspt k imi sta foarte infoiat.nu stiu cu ce sa-l dau ca sa nu mai stea firelle asa rebele.ajutatima si pe mn va rog cu un sfat cv.maria.....multumesc anticipat

  • dori, miercuri, 05.01.2011 10:05
    par uscat

    buna fetelor ma confrunt si eu cu aceeasi problema : parul foarte uscat si deshidratat , imi puteti spune si mie de unde pot sa cumpar ulei de cocos ca am auzit ca este foarte bun , va multumesc

  • Georgiana, duminică, 19.12.2010 13:23
    par:))

    Am o imenssssa problema cu parul, mi se ingrasa din 2 in 2 zile, cel putin la breton, dupa o zi, deja se cunoaste ca trebuie spalat, am incercat multe sampoane dar..nimic. Iar daca fac baie , il usuc sau se usuca singur:)) apoi il intind, deja a2a zi trebuie spalat iar.. Ce sa fac..? De la atata spalat imi si pica paru' :| Multumesc anticipat:*

  • gabri, sâmbătă, 18.09.2010 15:29
    apa

    bea dimineata apa pe stomacul gol,cata poti,2,3 cani apoi fructe,este cea mai buna pt orice,mai ales pt par,el cade atunci cand nu este hidratat...(ca orice planta se usuca si moare cand nu are apa)

  • andreea, luni, 13.09.2010 21:13
    unchi

    BUNA AM 10 ani si nus ce sa fac cu unchile mereu le rod cu dinti va rog sa ma ajutati si pe mine :*:* plzz

  • ggk:X, duminică, 29.08.2010 19:07
    par

    buna eve'lor.as dori sa imi recomandati o masca de par naturala pt par uscat care stiti voi si o folositi care poate fi facuta de mine personal(cele din comert nu prea dau rezultate)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro