Tratament


Atunci când tratezi petele pigmentare trebuie să ai aşteptări realiste. Aceste pete pot fi estompate, dar şansele să dispară complet sunt destul de mici. De aceea prevenirea este atât de importantă. Principalele substanţe care le fac mai puţin vizibile sunt cele care au un rol puternic exfoliant. Prin exfoliere, primele straturi de celule sunt îndepărtate, inclusiv cele puternic colorate de la nivelul petelor.
    
Una dintre cele mai eficiente substanţe în combaterea petelor pigmentare este hidrochinona, potrivit specialiştilor site-ului
doctoroz.com. Alege produse dermatocosmetice care acţionează pe baza acestei substanţe depigmentante. Pentru cele mai bune rezultate este necesar să asociezi tratamentul cu hidrochinonă cu o exfoliere regulată a tenului. În acest fel vei îndepărta celulele moarte şi vei ajuta substanţa activă să pătrundă mai uşor în piele.

Pentru exfoliere intensă, foloseşte atât acţiunea mecanică a scrub-ului, cât şi loţiunile de curăţare a tenului pe bază de acid glicolic sau retinol.


O regulă esenţială în îndepărtearea petelor este evitarea expunerii la soare în timpul tratamentului cu substanţe depigmentare. Cele mai bune perioade pentru acest procedeu sunt lunile de toamnă şi iarnă, când nivelul razelor ultraviolete este mai mic.
    
Este foarte important să mergi la un medic dermatolog dacă observi că una dintre petele tale pigmentare se măreşte, devine mai întunecată decât restul, sângerează sau este inflamată. Deşi majoritatea petelor pigmentare care apar pe faţă sunt benigne, melanomul, cel mai agresiv tip de cancer de piele, poate apărea de asemenea pe faţă. Petele şi aluniţele care şi-au schimbat forma şi culoarea, sau care ţi se pare că arată ciudat trebuie verificate imediat de un medic dermatolog.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro