Persoanele care prezintă riduri sau linii de vârsta fine, ale căror piele este îmbătrânită sau a fost deteriorată de expunerea excesivă la soare sunt candidaţi ideali pentru peelingul cu diamante. Procedura poate fi utilizată, de asemenea, pentru a trata cicatrici provocate de acnee, pete de vârsta şi liniile fine care pot fi prezente la exteriorul ochilor (laba găştii). Cel mai vizibile schimbări sunt observate în zona obrajilor, pe frunte şi în zona din jurul gurii. În plus, pe lângă reducerea ridurilor, microdermabraziunea poate ajuta pentru a netezi şi de a reduce diferite probleme, cum ar fi pigmentare, pete de vârstă, pete maro şi melanoză.


Procesul este foarte simplu: peelingul cu diamante exfoliază stratul superior al pielii (epiderma). În acelaşi timp, procedura stimulează producţia de colagen, ajutând stratul mijlociu al pielii (derma) să susţină epiderma şi să accelereze procesul de reînnoire a celulelor pielii.

Anatomia ridurilor

Pielea este formată din trei straturi diferite: epiderma (stratul exterior subţire, care reprezintă zona de contact dintre corpul nostru şi mediul înconjurător); derma (stratul de mijloc, format din ţesut conjunctiv, care face pielea groasă, puternică şi elastică; acest strat este suportul structural al pielii noastre); ţesutul subcutanat (format din celule adipoase care oferă izolaţie pentru corp şi sprijin suplimentar pentru celelalte două straturi).


Celulele epidermei (keratinocitele) sunt lipite de celulele dermului printr-un aşa-numit strat de joncţiune care permite apei şi substanţelor nutritive să meargă de la derm la epidermă. Pentru a forma o zonă de contact mai mare, acest strat are multe cute şi încreţituri. Pe măsură ce îmbătrânim, celulele epidermice devin mai puţin ataşate la stratul de joncţiune, în timp ce stratul de joncţiune îşi pierde cutele. Ca urmare, mai puţine substanţe nutritive şi umiditate ajunge la suprafaţă, ceea ce face pielea mai subţire, uscată şi mai puţin fermă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro