Unele remedii naturale sunt de-a dreptul uimitoare. Au o concentraţie foarte mare de vitamine, minerale şi substanţe deosebit de benefice pentru sănătate şi frumuseţe. Iată câteva dintre acestea şi metode pe care să le incluzi în tratamentele tale de înfrumuseţare:
Lăptişorul de matcă
Cu siguranţă ai auzit de acest produs apicol, atât de lăudat de medici, apicultori şi cosmeticieni, şi pe bună dreptate. Este o substanţă secretată de matcă, regina albinelor, cu rolul de hrăni larvele în creştere. Conţine o gamă variată de substanţe nutritive - vitamine, minerale şi chiar compuşi cu rol antibacterian. Pentru pielea ta, lăptişorul de mască este un concentrat hrănitor, care o ajută să se regenereze, să se vindece şi să devină luminoasă în mod natural. Este foarte important să ştii că lăptişorul de matcă se păstrează numai la frigider, fiind un produs care îşi pierde proprietăţile în contact prelungit cu aerul. Amestecă o linguriţă cu miere cu un gram de lăptişor de matcă. Întinde apoi pe faţă şi masează delicat, lasă să acţioneze timp de 30 de minute, apoi clăteşte-te.
Uleiul de măceşe
Arbustul cu fructe roşii care creşte în ţara noastră spontan, pe câmp şi la marginea drumurilor, este o adevărată comoară. Uleiul din măceşe este un ingredient cu proprităţi excelente pentru piele, printre care estomparea ridurilor şi prevenirea apariţiei altora noi prin stimularea producţiei de colagen, reducerea petelor pigmentare şi hidratarea în profunzime. Este puternic antioxidant datorită concentraţiei ridicate de vitamina C, fiind de 50 de ori mai mare decât în cazul lămâilor. Aplică seara, înainte de culcare, câteva picături de ulei de măceşe pe degete şi masează-ţi delicat tenul.