Dermatologii recomandă acest ulei pentru ten: Stimulează colagenul și previne formarea ridurilor
Frumuseţe · Cosmetica / 06.08.2020

Orice tip de ten ai avea, uleiul facial se poate dovedi foarte util în rutina ta de frumusețe. Mai ales dacă ajută la stimularea producției de colagen.

Medicii dermatologi cred in ingrediente active concentrate, care dau rezultate rapide si palpabile, astfel ca nu i-am auzit de multe ori recomandand uleiurile faciale. Multa vreme am crezut ca acestea nu sunt necesare in rutina de frumusete, insa am tot auzit alte femei vorbind despre rezultatele uimitoare pe care le-au obtinut cu anumite uleiuri.

De aceea, am fost foarte curioasa sa aflu ce fel de ulei facial recomanda dermatologii – si este vorba despre uleiul de avocado. Acesta a devenit foarte popular in cremele si serumurile anti-aging, pentru ca fortifiaza pielea si ofera multe beneficii antirid.

Ce este uleiul de avocado?


Este derivat din fructul de avocado, despre care stim deja ca este plin de antioxidanti si grasimi sanatoase. Julie Russak, medic dermatolog, explica: „Avocado are fibre foarte, foarte mari, putin zahar si contine multivitamine de care avem nevoie (potasiu, sodiu, magneziu, vitaminele A, C si K, acid folic, vitamina B6 si niacina). De asemenea, are o activitate antioxidanta foarte puternica si o concentratie mare de grasimi mononesaturate. Uleiul de avocado ajuta pielea in multe feluri si, din acest motiv, il veti gasi in diverse masti, creme si alte produse hidratante”.

Beneficiile uleiului de avocado pentru piele


Cand este aplicat direct pe piele, uleiul de avocado poate oferi rezultate anti-aging si de protectie uimitoare:

Stimuleaza productia si creste cantitatea totala de colagen din piele


Desi e nevoie de mai multe studii care sa confirme ca uleiul de avocado creste productia de colagen, Russak spune ca cercetatorii au ajuns la concluzia ca acesta lupta cu radicalii liberi care scad productia de colagen. „Ceea ce au observat este ca exista o anumita crestere a continutului de colagen solubil si exista inhibarea enzimei lisil oxidaza, care de asemenea cauzeaza descompunerea colagenului”. 
Citește continuarea pe andreearaicu.ro
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro