Cele mai bune scrub-uri naturale pentru un ten impecabil. 8 rețete
Frumuseţe · Cosmetica / De Georgiana Dorobanțu, 25.06.2020

Vrei să ai un ten curat, sănătos și strălucitor, folosind numai ingrediente naturale? Fie că ai pielea uscată, predispusă la acnee, grasă sau matură, există pentru tine un scrub natural pentru nevoile tenului tău.

Cum să-ți faci cel mai bun scrub pentru tipul tău de piele


Există numeroase modalități de exfoliere a pielii. Zațul de cafea, zahărul, sarea fină, scorțișoara sau tărâțele de ovăz sunt unele dintre cele mai bune ingrediente de bază cu efect exfoliant.

Atunci când alegi un scrub trebuie să ai în vedere tipul tău de piele. Ingrediente precum sarea și bicarbonatul de sodiu sunt cel mai indicate pentru pielea grasă, predispusă la apariția acneei. Iar dacă ai tenul uscat sau sensibil ar trebui să alegi ingrediente exfoliante delicate precum tărâțele de ovăz. Pentru tenul normal și mixt poți folosi zahărul și zațul de cafea.

Scrub-ul elimină celulele moarte, impuritățile și excesul de sebum de la suprafața pielii, lăsând tenul curat și luminos. Este esențial să respecți unele reguli atunci când folosești un scrub. De exemplu, nu ar trebui să-ți exfoliezi tenul de mai mult de două ori pe săptămână. De asemenea, este indicat să masezi delicat pielea, fără să apeși prea tare sau să aplici în zona sensibilă a ochilor.

Descoperă 8 rețete de scrub natural:


Scrub antiacneic cu căpșune


Poți preveni și combate coșurile folosind acest scrub delicat pe bază de căpșune. Nu doar că elimină excesul de sebum și celulele moarte care blochează porii, dar în același timp uniformizează culoarea pielii și îți face tenul mai luminos.

Ingrediente

o ceașcă cu iaurt simplu
1/2 ceașcă cu căpșune pisate
1/2 ceașcă cu migdale măcinate
2 picături de oțet de mere

Amestecă toate ingredientele și aplică pe tenul proaspăt spălat. Lasă să acționeze timp de 15 minute, masează delicat și clătește cu apă din abundență.

Scrub hidratant cu cireșe și miere


Aceste ingrediente sunt excelente pentru hidratarea pielii. Folosește acest scrub de fiecare dată când simți că pielea ta este încărcată și lipsită de strălucire.

Ingrediente

5 cireșe pisate
1 lingură cu pudră de migdale
1/4 cană cu zahăr
1 lingură cu zahăr brun
3 linguri cu iaurt

Amestecă toate ingredientele, aplică scrub-ul pe ten și masează cu grijă timp de 30 de secunde. Clătește cu apă călduță.

Scrub împotriva punctelor negre


Încearcă acest scrub cu zeamă de lămâie pentru a elimina punctele negre. Zeama de lămâie are efect antiseptic și este în același timp ideală pentru a reduce producția de sebum și inflamația. Vitamina C (acid ascorbic) și acidul acetic din zeama de lămâie estompează petele pigmentare și uniformizează culoarea tenului. Cu toate acestea, poate face pielea mai sensibilă la razele UV, de aceea trebuie să aplici întotdeauna cremă cu SPF după folosirea acestui scrub.


Citește și: 5 produse pentru îngrijirea tenului pe care orice femeie de peste 30 de ani ar trebui să le folosească

Ingrediente

1/2 linguriță cu zeamă de lămâie
1 lingură cu sare fină
1 linguriță cu apă plată

Amestecă toate ingredientele și masează delicat pasta pe ten, insistând asupra zonelor afectate de puncte negre. Nu apăsa prea tare și evită contactul cu zona sensibilă a ochilor. Clătește bine și aplică apoi o cremă hidratantă.

Scrub antiîmbătrânire cu ulei de trandafiri


Acest scrub pe bază de ulei hidratează pielea, micșorează porii și reduce inflamația, lăsându-ți tenul mai curat și luminos. Uleiul de trandafiri are efect antioxidant și previne astfel îmbătrânirea prematură a pielii.

Ingrediente

2 linguri cu ulei din sâmburi de struguri
5 lingurițe cu migdale măcinate
1 linguriță cu miere încălzită
2 picături de ulei esențial de trandafiri

Amestecă bine toate ingredientele, apoi aplică pe ten și pe decolteu. Masează delicat și clătește cu apă călduță.

Scrub cu kiwi pentru ten gras


Kiwi este bogat în aminoacizi și vitamina C, ambele având capacitatea de a reduce producția excesivă de sebum de la nivelul pielii. Uleiul de măsline are un efect intens hidratant, contribuind astfel la echilibrarea producției de sebum, iar zahărul brun îndepărtează celulele moarte de piele. 

Ingrediente

1 kiwi bine copt, curățat și pisat
2 lingurițe cu zahăr brun
3 picături de ulei de măsline

Amestecă ingredientele și aplică imediat scrub-ul pe piele, înainte ca zahărul să se topească. Masează delicat timp de un minut, apoi clătește cu apă călduță.

Scrub cu efect calmant pentru pielea iritată


Acest scrub cu textură cremoasă este perfect pentru pielea obosită și lipsită de strălucire. Calmează iritațiile, are efect emolient și îi redă tenului acea strălucire naturală frumoasă.

Ingrediente

1/4 cană cu miere
1/2 lingură cu zahăr brun
1/4 cană cu lapte
1/2 cană cu terci de ovăz

Combină toate ingredientele și amestecă bine. Aplică scrub-ul pe tenul umezit și masează cu grijă, apoi clătește-te. Poți folosi restul de scrub și pe corp, în timpul dușului. Terciul de ovăz are efect calmant pentru pielea iritată.

Scrub detoxifiant cu cafea


Cafeaua are efect revigorant asupra pielii, ajutând la eliminarea toxinelor și a retenției de apă din țesuturi, în timp ce elimină delicat celulele moarte.

Ingrediente

1/2 ceașcă cu cafea proaspăt măcinată
1/2 ceașcă cu iaurt
1 linguriță cu miere

Amestecă ingredientele și aplică scrub-ul pe piele, masând delicat. Clătește cu apă călduță. Poți folosi acest scrub și pentru corp, mai ales dacă ai pielea uscată și lipsită de strălucire.

Scrub antioxidant cu pudră de matcha


Pudra de matcha este obținută prin măcinarea fină a frunzelor de ceai verde. Conține antioxidanți puternici care au capacitatea de a combate radicalii liberi și de a preveni astfel îmbătrânirea prematură a tenului.

Ingrediente

1/3 ceașcă cu ulei de cocos
1 ceașcă cu zahăr brun
1 linguriță cu pudră de matcha
1/2 linguriță cu miere

Amestecă bine toate ingredientele și aplică scrub-ul pe tenul umezit. Lasă să acționeze timp de zece minute, apoi masează delicat pielea și clătește-te.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro