Ce sunt punctele de grăsime de pe față și cum scapi de ele
Frumuseţe · Cosmetica / 02.08.2017

Acele mici umflături albe, cunoscute și sub numele de milia, reprezintă chisturi pline de keratină sau, pur și simplu, mici globule de proteine aflate sub piele. În general, există două tipuri de astfel de puncte. Cele primare rezultă din glandele uleioase care nu s-au dezvoltat complet sau corect, iar cele secundare rezultă din traumatisme ale pielii. Iată cum poți scăpa de punctele de grăsime de pe față!

Modalități prin care poți îndepărta punctele de grăsime de pe față


Doar pentru că ai aceste umflături albe pe față, nu înseamnă că ai acnee. Milia sau aceste bile de proteine aflate sub piele nu au pori sau o gaură prin care să poată ieși. Capetele albe reprezintă excese de grăsime și mizerie prinse într-un folicul de păr, astfel înfundând porii.

Exfolierea pielii sau îndepărtarea celulelor moarte ale pielii cu un produs abraziv sau chimic este benefică. Dar curățarea severă a feței cu săpunuri și produse chimice prea des poate crea de fapt punctele de grăsime de pe față. Pentru a evita acest lucru, amintește-ți că exfolierea blândă ajută la prevenirea acumulării de celule moarte ale pielii, care ar putea să îți înfunde porii. Această exfoliere ușoară ajută la ameliorarea punctelor de grăsime, deoarece stratul de piele devine mai subțire, cu ajutorul unei exfolieri frecvente și totuși delicate. Pe scurt, îți poți exfolia pielea pentru a preveni apariția punctelor de grăsime, nu pentru a le trata.


Cea mai bună modalitate de a preveni punctele de grăsime este evitarea tratării pielii cu produse chimice puternice și limitarea expunerii la soare.

Însă pentru a scăpa de punctele de grăsime de pe față, ar trebui să apelezi la ajutorul unui dermatolog sau estetician. Poți încerca și singură acasă, cu ajutorul unor măști speciale, însă acest proces implică riscuri.

Un medic specialist se va asigura și că aceste puncte de grăsime nu sunt simptome ale altor boli sau afecțiuni și va scoate complet grăsimea cu ajutorul unui ac. Dacă ai încerca să faci acest lucru singură acasă, s-ar putea să ai probleme când vine vorba de eliminarea completă a chisturilor, deoarece procesul se poate dovedi a fi unul foarte dureros.


Între timp, folosește creme de ochi care conțin cât mai puține ingrediente, pentru a evita iritarea zonei delicate a ochilor. Când te speli pe dinți, încearcă să scurtezi timpul în care pasta de dinți stă în jurul gurii, deoarece fluorul poate irita pielea. Și folosește o cremă cu protecție solară, care nu conține parfumuri.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro