12 remedii rapide pentru înfrumuseţarea tenului
Iată câteva remedii rapide care te vor ajuta să ai o piele perfectă!
Cercetările arată că există o mulţime de factori care influenţează starea pielii noastre: lista somnului, expunerea la soare, poluarea aerului şi consumul de zahăr. Nu e de mirare faptul că atâtea femei cheltuiesc sume importante de bani pe produse de înfrumuseţare.Există însă şi câteva remedii rapide care pot înlocui cu succes produsele cosmetice din comerţ, fiind astfel o alternativă naturală şi foarte uşor de procurat.
Care sunt cele 12 remedii pentru înfrumuseţarea tenului:
Coaja de banane
Banana şi coaja de banane ajută la tratarea acneei, reduce coşurile şi elimină ridurile. Freacă interiorul unei coji de banană pe zona cu coşul până când coaja se închide la culoare. Se lasă puţin să acţionezi şi apoi se clăteşte faţa cu apă călduţă. Repetă procedura câteva zile. Pentru riduri, aplică miez de banană pe zona cu probleme. Bananele şi cojile acestora sunt utile pentru hrănirea şi hidratarea pielii deoarece conţin o mulţime de vitamine şi minerale cum ar fi: potasiul, magneziul, fibrele şi proteinele.
Miere
Mierea poate fi, de asemenea, utilizată pentru a îmbunătăţi condiţia pielii şi ca tratament împotriva coşurilor datorită proprietăţilor sale antibacteriene, antiseptice şi cicatrizante. Dacă aplici zilnic miere pe piele umedă şi masezezi, petele vor fi reduse, pielea va deveni mai catifelată, netedă şi sănătoasă.
Bicarbonat de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai bune exfoliante naturale. Poţi să-l amesteci cu miere şi ulei de măsline pentru a crea o mască facială care îndepărtează celulele moarte ale pielii, calmează tenul şi neutralizează pH-ul. Pentru cele mai bune rezultate, aplică această mască o dată pe săptămână. Un amestec de ulei de nucă de cocos şi bicarbonat de sodiu este, de asemenea, un remediu bun pentru eczeme.
Castraveţi
Castraveţii sunt buni pentru piele, atât singuri, cât şi în combinaţie cu iaurt. O mască de castravete împrospătează tenul, o revitalizează, hidratează şi reduce inflamarea. Sunt buni pentru ameliorarea arsurilor solare şi ajută la dispariţia pungilor de sub ochi.
Lămâia
Dermatologii nu recomandă să aplici lămâie direct pe faţă, mai ales dacă ai o piele sensibilă. Dar sucul de lămâie în combinaţie cu alte ingrediente, cum ar fi mierea, uleiul de măsline, iaurtul sau castravetele, poate face minuni cu tenul tău. El poate ajuta la reducerea coşurilor, luminozitatea şi degresarea pielii.
Aloe Vera
Aloe Vera este adesea folosită în cosmetică. În afară de proprietăţile sale de vindecare, are efect hidratant, antiinflamator, antiseptic şi anti-îmbătrânire. Extractul de aloe vera poate elimina petele şi poate schimba chiar tonul pielii. Tot ce trebuie să faci este să scoţi gelul dintr-o frunză de aloe vera şi să îl aplici pe piele în fiecare zi pentru a obţine cele mai bune rezultate.
Cartoful
Dacă aplici pulpă de cartofi pe faţă de două ori pe zi, îţi vei simţi piele mai uşoară şi îi vei da o strălucire naturală. De asemenea, poţi folosi felii de cartofi cruzi pentru a elimina cearcănele, aplicându-le sub ochi puţin timp.
Ulei de măsline
Uleiul de măsline este excelent pentru hidratarea pielii, conferindu-i o strălucire naturală, o protejează şi repară celulele. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, masează faţa şi gâtul cu câteva picături de ulei de măsline, apoi acoperă-te cu un prosop cald timp de aproximativ 40 de secunde. După aceea, scapă de excesul de ulei de pe faţă!
Coaja de portocală
Coaja de portocală este excelentă pentru revigorarea oielii, hrănirea cu vitamine utile şi ameliorarea acneei. Se amestecă coaja de portocală cu apă de trandafir sau iaurt, se aplică amestecul pe faţă şi se lasă să acţionezi timp de 15 minute. Scapă de mască cu apă rece şi repetă procedura de mai multe ori pe săptămână.
Ceai verde
Ceaiul verde este un remediu anti-îmbătrânire, revitalizează pielea şi îi dă o strălucire naturală. Acesta poate fi utilizat în combinaţie cu mierea pentru a face o mască de faţă calmantă. Dacă faci cuburi de gheaţă de ceai verde, poţi să le foloseşti pentru curăţarea şi reîmprospătarea pielii în fiecare zi.
Lapte
Unul dintre secretele Cleopatrei era baia de lapte şi miere. Laptele crud poate face pielea frumoasă pentru că acesta conţine grăsimi necesare, vitamine, proteine şi calciu. Laptele poate funcţiona ca un produs de curăţare şi hidratare naturală. Foloseşte o pânză umezită în lapte, acoperă faţa câteva minute şi apoi clăteşte cu apă.
Pasta de dinţi
Pasta de dinţi este foarte utilă în lupta împotriva acneei. Poate fi folosită atât local pe zona afectată, cât şi ca ingredient pentru spălarea feţei. Pentru aplicare locală, se foloseşte o cantitate mică, se lasă să se usuce şi apoi spală-te. Asigură-te ce ingrediente conţine pasta de dinţi, pentru că unele dintre ele pot cauza iritaţii.