Cum se face stufat de miel. Rețeta tradițională
Casă şi familie · Acasa / 05.04.2018

Pentru cei mai mulți români, preparatele din miel nu lipsesc de pe masa tradițională de Paște. Stufatul este una dintre rețetele pregătite constant de-a lungul generațiilor pentru că este foarte gustoasă, dar și ușoară.


Iată cum să prepari rețeta tradițională de stufat de miel:


Ingrediente:

400 grame carne de miel,
1 ceapă,
5 căței de usturoi,
250 ml suc de roșii,
250 ml de apă
25 grame de făină,
5 fire de ceapă verde 
5 fire de usturoi verde,
5 linguri cu ulei 
sare după gust

Mod de preparare:

Toacă ceapa uscată mărunt.
Pune uleiul într-o cratiță, adaugă ceapa uscată tocată mărunt și carnea de miel.
Lasă puțin la călit până când carnea se rumenește, apoi adugă o cană cu apă și lasă la înăbușit până carnea se frăgezește.
Curăță firele de ceapă și usturoi verde.
Pune-le la fiert într-o oală cu apă și lasă-le timp de 10 minute, până când se înmoaie bine.
Scoate firele de ceapă și usturoi din apă și lasă-le la răcit. Păstrează apa în care au fiert.
Călește-le apoi timp de 2 minute pe fiecare parte în puțin unt sau ulei.
Amestecă bine făina cu sucul de roșii și ai grijă să nu se formeze cocoloașe.
Toarnă sucul de roșii cu făină peste carnea de miel și completează sosul cu 250 ml de apă în care au fiert ceapa și usturoiul.
Lasă la fiert timp de câteva minute, pentru ca sosul să se îngroașe puțin, apoi adaugă ceapa și usturoiul călite și mai lasă la fiert timp de câteva minute.
Ia cratița de pe foc și adaugă imediat usturoiul pisat și sare după gust.



Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro