De fiecare dată când te vopsești, speri ca nuanța părului să se mențină cât mai mult. Dar mai ales vara, din cauza apei sărate, a clorului și a razelor ultraviolete, părul vopsit își pierde rapid strălucirea
Din fericire există remedii la îndemână care îți permit să-i redai nuanța vibrantă a părului fără să fii nevoită să te vopsești mai des. Avantajul este acela că vei folosi ingrediente pe care le ai deja în casă. Iată câteva trucuri mai puțin obișnuite de a menține culoarea părului, dar care chiar funcționează:
Votcă
Șamponează-ți părul, apoi amestecă o jumătate de cană cu votcă cu patru căni cu apă caldă. Clătește-ți părul cu acest amestec, evitând ochii. Alcoolul îți va curăța părul de excesul de clor și minerale care estompează rapid culoarea.
Oțet de mere
O dată pe săptămână, amestecă trei linguri de oțet de mere cu trei căni cu apă caldă și clătește-ți părul proaspăt spălat cu acest amestec. Lasă să acționeze timp de două minute, apoi clătește-te cu apă călduță. Oțetul ajută la fixarea pigmenților de vopsea în interiorul firelor de păr, prevenind astfel decolorarea. Nu uita să aplici la final un balsam hidratant.
Ketchup
Poate părea bizar, dar ketchupul te-ar putea ajuta să previi efectele clorului asupra părului tău, mai ales dacă ai o nuanță deschisă. Dacă mergi des la piscină, părul poate căpăta o nuanță subtilă verzuie, în special dacă ești blondă. Dar acizii din ketchup neutralizează aceste efecte. Aplică ketchup pe părul umed sau uscat, lasă să acționeze timp de 15 minute, apoi spală-te pe cap. Atenție! Blondul foarte deschis ar putea deveni ușor bej dacă folosești această metodă.
Pudră de cacao
Brunetele pot opri estomparea culorii părului pe timp de vară cu ajutorul unei măști pe bază de cacao, iaurt, miere și oțet de mere, aplicată după șamponare. Amestecă o lingură cu cacao, o lingură cu iaurt, una cu miere și una cu oțet de mere, aplică masca pe părul proaspăt spălat și lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi clătește-te. Acizii naturali din iaurt și oțet deschid cuticula firelor de păr și permit pătrunderea pigmenților din cacao.
Ceai de mușețel
Fierbe câteva căni cu apă și adaugă mușețel, pentru a obține un ceai concentrat. Adaugă câteva picături de ulei esențial de lavandă și trei linguri cu miere, apoi lasă la răcit până ce ajunge la temperatura camerei. Clătește-ți părul cu acest amestec și lasă să acționeze timp de cinci minute. Mușețelul oferă părului blond un ton auriu foarte plăcut, în timp ce mierea îl face mai strălucitor, iar uleiul de lavandă calmează scalpul iritat.
Ouă și ulei de măsline
Este o mască folosită des pentru revitalizarea părului lipsit de strălucire, a cărui culoare s-a estompat. Este vorba despre amestecul clasic de gălbenuș de ou, ulei de măsline și oțet. Amestecă două gălbenușuri crude de ou cu două linguri cu ulei de măsline și o lingură cu oțet, apoi aplică pe părul uscat. Lasă să acționeze timp de 30 de minute, după care spală-te pe cap. Părul tău își va recăpăta strălucirea, va avea o culoarea vibrantă și va fi mai hidratat.
Ulei de cocos
Apa sărată, la fel ca și soarele, poate deschide nuanța părului, dar în același timp îl deshidratează și îl face să pară lipsit de strălucire. O dată pe săptămână, folosește un tratament intensiv cu ulei de cocos. Pentru a-ți proteja părul de efectele nocive ale razelor UV și ale apei sărate, aplică ulei de cocos pe păr, de la rădăcină până la vârfuri, acoperă-ți capul cu o cască de duș și lasă uleiul să acționeze peste noapte.
Morcovi și fructe de pădure
Toate femeile care au părul roșcat știu cât de repede se estompează această culoare, mai ales pe timpul verii. Dar fructele și legumele cu nuanțe intense te pot ajuta să previi acest efect neplăcut. Blenduiește un morcov împreună cu un pumn de zmeură. Adaugă o lingură cu iaurt și una de miere. Rezultatul trebuie să fie o pastă ce poate fi ușor aplicată pe păr. Las-o să acționeze timp de 15 minute, apoi clătește-te. Pigmenții din zmeură și morcov vor revitaliza culoarea părului roșcat, iar acizii din iaurt permit pătrunderea în profunzime a culorii.