15 trucuri care te ajută să te vopseşti perfect acasă
Frumuseţe · Coafuri / De Georgiana Dorobanţu, 03.08.2018

Potrivit unui sondaj, 82% dintre femei se vopsesc singure acasă. Avantajele sunt de necontestat: este mult mai ieftin, mai comod, iar dacă ştii ce faci, rezultatele sunt la fel de bune ca le salon.

Descoperă 15 trucuri care te vor ajuta să te vopseşti singură acasă şi să obţii rezultate impecabile:

Pregăteşte-ţi ustensilele

Pentru a te vopsi cât mai uşor singură, este necesar să ai la îndemână toate produsele de care ai nevoie. Iată care sunt acestea:
- o cutie sau două de vopsea, în funcție de lungimea părului
- pensulă pentru vopsit
- șervețele demachiante
- mănuși de unică folosință
- produse pentru fixarea culorii (șampon, balsam sau mască).

Evită schimbările majore

Este recomandat să faci schimbări radicale de culoare la salon. Acestea necesită mai multe procese, care pot fi efectuate în siguranță de către specialiști, care știu ce produse și concentrații să folosească astfel încât să obții rezultatele dorite, cu cât mai puține efecte negative asupra părului. Poți varia acasă nuanța actuală a părului cu două nuanțe mai închise sau mai deschise decât părul tău, recomandă specialiștii citați de goohousekeeping.com.

Cumpără două cutii de vopsea

Ultimul lucru care vrei să se întâmple este acela de rămâne fără vopsea în plin proces de colorare. Dacă părul tău ajunge până la nivelul umerilor sau este mai lung, vei avea nevoie de două cutii de vopsea, în funcție de cât de des este părul.

Testează înainte de a schimba culoarea

Dacă vrei să încerci o nouă nuanță, testează întâi pe o șuviță de păr ascunsă pentru a vedea rezultatul. Una dintre greșelile cu care se confruntă femeile care se vopsesc acasă este obținerea uni nuanțe nedorite.


Îmbracă un tricou vechi

Nu este o idee prea bună să te vopsești purtând haine pe care n-ai vrea să le pătezi. Îmbracă un tricou sau o rochie veche înainte de a te vopsi. În acest fel nu stai cu grija că ai putea păta haine bune. Iar pe post de capă, poți folosi un sac de gunoi mare, pe care să-l tai pe o latură.

Aplică o cremă grasă pe frunte și linia părului

O metodă bună de a evita petele pe frunte este aplicarea unei creme grase sau chiar a unui balsam de buze pe linia părului, tâmple și frunte. O altă variantă este vaselina cosmetică, o substață grasă care îți protejează pielea de vopsea.


Acționează precum un chirurg

În mod sigur ai observat cu își aranjează un medic toate intrumentele necesare la îndemână. Este o procedură bună și pentru vopsit. Așază lângă tine pe chiuvetă sau o măsuță toate ustensilele necesare. În acest fel nu trebuie să te oprești din procesul de vopsit pentru a căuta pieptăn, pensulă sau orice altceva îți trebuie.

Cumpără o pensulă pentru vopsit

Pensula specială pentru vopsit este esențială dacă vrei să obții cele mai bune rezultate. Nu este deloc scumpă și îți permite să aplici vopsea uniform pe fiecare șuviță. Chira dacă vopseaua ta vine la pachet cu un tub aplicator, este de preferat să verși vopseaua într-un bol și să o aplici cu pensula. Vei obține rezultate mai bune.

Creează șuvițe cu o periuță de dinți

Culoarea perfect uniformă a părului nu este de dorit, pentru că pare falsă și nu te avantajează. Experții recomandă folosirea unei vopsele cu două tonuri mai deschisă decât culoarea ta pentru a colora câteva șuvițe mai deschise. Aplică vopseaua mai deschisă cu periuță de dinți, în zonele care ar fi în mod natural decolorate de soare precum șuvițele care încadrează chipul și cele de-o parte și de cealaltă a cărării tale obișnuite.

Începe de la rădăcină

Din moment ce rădăcinile au nevoie de mai multă culoare și un timp mai mare de acțiune, aplică vopseaua întâi la rădăcini, apoi piaptănă părul pentru a distribui restul de vopsea pe păr.

Folosește două oglinzi

Este dificil să te vopsești singură la spate, de aceea specialiștii recomandă să folosești două oglinzi. În timp ce stai în fața oglinzii din baie, folosește o oglindă cu mâner pentru a te asigura că nu ai ratat nicio zonă la spate.

Păstrează dischete demachiante la îndemână

Șterge petele de pe piele pe măsură de apar, în loc să le lași până termini, pentru că apoi sunt mai dificil de îndepărtat. Înmoaie  un demachiant în apă caldă și șterge imediat petele.

Folosește o cască de duș

După ce ai aplicat vopseaua, pune-ți pe cap o cască de duș pentru a preveni curgerea vopselei. De asemenea, astfel vopseaua va acționa mai în profunzime și se va fixa mai bine datorită căldurii.

Nu te spăla prea des pe cap

În prima săptămână după ce te-ai vopsit, spală-te mai rar pe cap. Pigmenții se vor fixa astfel mai bine și vopseaua va rezista mai mult. De asemenea, evită dubla aplicare a șamponului în timpul unei spălări.

Alege produse pentru păr vopsit

Dacă folosești produse special concepute pentru părul vopsit, precum șampon, balsam sau mască, poți menține culoarea vie pentru mai mult timp. Dar nu este necesar să le folosești permanent, ci doar o dată pe săptămână, alternând cu produsele tale obișnuite.

Aplică un gloss pentru păr

Produsele de tip gloss oferă strălucire părului vopsit și intensifică în acest fel și culoarea. Apelează la un astfel de produs de câteva ori pe săptămână între vopsiri.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro