Ce este tratamentul cu botox pentru păr și ce efecte are?
Frumuseţe · Chirurgie estetica / 14.05.2018

Botoxul, neurotoxina care a devenit foarte populară în anii 2000 pentru capacitatea sa de a netezi ridurile, devine un remediu pentru tot mai multe probleme estetice sau medicale.

De exemplu, toxina botulinică injectabiă este un tratament împotriva migrenelor puternice sau al transpirației excesive. Dar de curând, botoxul a început să fie folosit și în tratamentele cosmetice pentru păr, nu doar pentru piele.

Aceste proceduri poartă denumirea de "blotox" și promit să ofere mai mult volum părului.

Ce este tratamentul cu botox pentru păr?

Acest tratament are ca scop menținerea părului proaspăt, cu mai mult volum, prin reducerea cantității de transpirație produsă de scalp. Astfel previne îngrășarea mult prea rapidă a părului și pierderea volumului din cauza excesului de sebum. Durata de timp dintre două spălări devine mai mare. Efectul este obținut prin injectarea toxinei botulinice în pielea scalpului, fie pe toată suprafața, fie numai în unele zone cheie, precum linia părului care conturează chipul.

"Persoanele care suferă de hiperhidroză (transpirație excesivă) beneficiază foarte mult de pe urma acestei terapii", declară pentru townandcountry.ph medicul dermatolog Francesca Fusco. Tratamentul are succes în cazul celor se confruntă cu transpirația excesivă sau cu păr foarte gras, dar a devenit populară și în rândul celor care nu suferă de astfel de afecțiuni, dar care vor un păr cu aspect proaspăt pentru mai mult timp.

Cum funcționează tratamentul cu botox pentru păr?


Toxina botulinică blochează acetilcolina, un neurotransmițător care este implicat în stimularea glandelor sudoripare. Reducerea cantității de transpirație la nivelul scalpului este benefică pentru cei care transpiră excesiv, dar chiar și cei care nu se confruntă cu această problemă pot beneficia de acest tip de tratament. Pentru că reduce și cantitatea de sebum secretată de scalp odată cu transpirația, tratamentul cu botox face ca părul să se mențină curat pentru mai mult timp.

În cele mai multe cazuri, tratamentul cu botox se concentrează pe linia părului, în zona frunții și a tâmplelor, acolo unde transpirația și sebumul sunt produse intens și sunt cel mai vizibile. Dar faptul că în apropierea frunții sunt numeroși mușchi care afectează expresiile feței, este recomandat să ceri sfatul unui medic specialist înainte de a apela la un astfel de remediu. "Mușchii frunții sunt cei care mențin sprâncenele ridicate, iar dacă este injectată prea multă toxină botulinică sau dacă această migrează în jos, rezultatul ar putea fi efectul de 'sprâncene căzute'", avertizează medicul dermatolog Francesca Fusco. Aceasta mai spune că persoanele care se confruntă cu mătreața ar trebui să cântărească bine decizia de a apela la tratamentul cu Botox pentru păr. Din cauza faptului că părul poate fi spălat mai rar în urma acestui tratament, există riscul înmulțirii bacteriilor și ciupercilor la nivelul scalpului, care cauzează apoi și mai multă mătreață.

Cât costă tratamentul cu botox pentru păr?

Costul unei astfel de proceduri variază mult în funcție de suprafața scalpului pe care vrei să o tratezi, putând varia de 100 la 1000 de euro. La fel ca și injecțiile cu toxină botulinică pentru față, rezultatele durează între trei și șase luni, iar apoi este necesară repetarea procedurii. 

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro