Orgasmul pentru... incepatoare

Sex / 08.08.2008

O relatie de dragoste implica, de cele mai multe ori, si sex. Pe langa multe alte elemente care stau la baza acesteia, activitatea sexuala este una dintre cele mai importante.

O relatie de dragoste implica, de cele mai multe ori, si sex. Pe langa multe alte elemente care stau la baza acesteia, activitatea sexuala este una dintre cele mai importante. Si pana la urma nu conteaza cat de des sau cat de mult faci sex, important este ca acele clipe sa fie traite la intensitate maxima de ambii parteneri; atingerea orgasmului este o chestiune vitala, atat pentru tine, cat si pentru partenerul tau.

Dar poti defini orgasmul? Poti explica trairile pe care le ai atunci cand ajungi la orgasm? Am hotarat sa punem "bazele" orgasmului la femei, mai ales pentru cele care vor sa afle mai multe despre aceasta stare de "delir" pe care dorim sa o atingem macar o data in viata.


Orgasmul este un raspuns final al activitatii din timpul actului sexual. In cazurile cele mai fericite, poate fi obtinut de ambii parteneri.

Este momentul in care simti o placere fizica intensa, controlata involunar de sistemul tau nervos, si manifestata prin contractii ciclice rapide ale muschilor pelvini inferiori, care iti inconjoara organele genitale si orificiul anal. Pot exista manifestari si reactii involuntare, care constau in spasme musculare in diferite zone ale corpului, euforie generala si chiar tipete si gemete de bucurie. Sunt reactii absolut normale, nimic nu trebuie sa te ingrijoreze. Si oricum, aceste manifestari pot varia de la o persoana la alta.


Pentru a ajunge la orgasm, trebuie sa parcurgi cateva etape foarte importante. Dorinta sexuala este prima si cea mai importanta, de la ea porneste totul. Urmeaza apoi excitatia, care duce, in cele din urma, la orgasm. Daca una din primele doua etape lipseste sau nu este exploatata la maximum, orgasmul nu poate fi atins si de aici ajungi sa te simti nesatisfacuta sau frustrata din punct de vedere sexual.

Trebuie sa inveti sa iti cunosti propriul corp pentru a sti cum si unde iti place sa fii atinsa. O solutie este si masturbarea, fiind considerata de foarte multi sexologi calea cea mai sigura pentru o viata sexuala sanatoasa. In acest mod creste si productia de hormoni (estrogen si testosteron), care ajuta la diminuarea stresului si mentinirea unei stari bune de sanatate, relaxand muschii si oasele.


Pe langa faptul ca te ajuta sa scapi de tensiunea care iti incarca trupul, orgasmul te ajuta sa previi si ridurile adanci, cancerul, bolile de inima, iti prelungeste viata, imbunatateste memoria, te scapa de durerile premestruale, de cap si de starile depresive, eliminand substante ce au ca efect calmarea. Cate beneficii de pe urma catorva minute de "extraz"...

Pentru a atinge aceasta stare, trebuie sa depui mult efort, dar recunoaste ca merita! Daca dorinta ta sexuala este mai scazuta sau lipseste, nu esti singura... Se pare ca 40% din femei sufera de aceeasi problema si tot mai multe care recunosc faptul ca nu au orgasm. Motive? Sunt multe si foarte variate: stres, probleme medicale, care tin de psihic etc.


Multe femei foarte tinere sunt mai mult decat ingrijorate in legatura cu abilitatea lor de a ajunge la orgasm. La femei, spre deosebire de barbati, orgasmul este mai greu de obtinut si, de cele mai multe ori, trebuie invatat. Exista femei care nu reusesc sa atinga orgasmul decat dupa o perioada mare de timp de la inceperea vietii sexuale. Deci poti atinge primul orgasm la 18 ani sau chiar la 35 de ani. Mai bine mai tarziu decat niciodata, nu?

In mod normal, dupa varsta de 30 de ani, femeile ar trebui sa fie capabile sa atinga orgasmul mult mai usor; la unele, dorinta sexuala apare la jumatatea ciclului menstrual, in perioada care urmeaza ciclului menstrual sau in anumite perioade ale lunii. Totul tine de organismul fiecareia.
  • elena, joi, 17.04.2014 15:30
    prima relatie sexuala

    am 16 ani si sunt cu iubitul meu de aproape un an care are 21 ani.Vreau sa-mi incep viata sexuala anume cu el pt ca ne iubim si avem incredere unul in altul.El nu prea mare experienta are in domeniul asta si ii este tare frica pt mn si vrea ca sa nu-mi faca nici un rau . Ce ar trebui sa facem sa scapam amindoi de frica si sa ne simtim super bine impreuna , cum ar trebui sa decurga tot acest proces,si inca ceva,ar fi vulgar sau incorect din partea mea ca sa-i fac sex oral,adica sa incerc?

  • ella, miercuri, 06.11.2013 00:10
    un exemplu de orgasm multiplu

    o romanca filmata cu camera acunsa in timp ce are orgasm multiplu http://www.cliphunter.com/w/1863190

  • Recomand, marţi, 21.08.2012 22:37
    Recomand

    Daca aveti probleme cu o firma, anuntati pe www.review-firme.com

  • me again, sâmbătă, 04.02.2012 02:35
    cum iti dai seama de orgasm

    Orgasmul nu trece pe langa nimeni neobservat!!!!!!!!orgasmul nu vine pe viteza...o pozitie pe care as recomandao este aceea in care tu esti deasupra si restul cred ca tine de barbat -al meu stie exact ce vreau-iar daca nu ii arat!!!!!sanii uneori au un rol important daca sunt manevrati cum trebuie:)))bafta

  • me, sâmbătă, 04.02.2012 02:24
    orgasm

    am avut o relatie de 7 ani -primul prieten cu care nu am reusit sa am orgasm deloc.relatia s-a terminat urat,am fost inselata etc, in tot acest timp credeam ca sunt frigida:))))a urmat o perioada in care nu am avut partener-2ani-imi doream nespus de mult sa fac sex dar imi era frica sa nu patesc la fel.Abia la 27 de ani am descoperit ca pot sa am orgasm....efectiv nu m-am gandit la asta,nu m-am fortat sa ii demonstrez cat sunt de 'buna'la pat iar asta s faptul ca efectiv ne potrivim mi-a deschis cutia pandorei mult dorita!!!!!!!!!!fetelor cautati-l pe cel potrivit voua(sfatul meu)Bafta

  • matrimoniale.ro, miercuri, 22.06.2011 11:57
    SFAT PT INCEPATOARE

    Nu cititi articolul! Cautati 2-3 negri si treaba e rezolvata!

  • bhendis.wordpress.com, joi, 03.03.2011 22:39
    orgasm

    Orgasmul depinde de ambii parteneri. Daca sunt sau nu excitati, daca actul in sine este dureros sau nu. Oricum ar fi trebuie descoperit in 2 care sunt pozitiile sau atingerile care va produc cea mai mare placere si incet incet se poate ajunge si la orgasm. Lipsa totala de orgasm la o femeie poate fi o problema. Sunt centre specializate pentru asa ceva care va pot ajuta. Se intampla si este norma;

  • Mica Romanie.ro, joi, 23.12.2010 16:27
    Mica Romanie.ro >> Preludiul asta-i Cheia de "13" :))

    Toate Bune si Frumoase , fetelor insa aveti grija si la ce "spune" Einstein !! :)) Intra pe Mica Romanie.ro sau pe link >>http://www.micaromanie.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=144:un-einstein-al-virusilor&catid=63:curiozitati&Itemid=59 si afla mai multe !! :))

  • cacatpemata, sâmbătă, 18.12.2010 11:26
    http://google.ro

    http://google.ro

  • Sw0At, duminică, 19.09.2010 17:04
    erectie

    Salut tuturor.....A-s avea si eu o problema eu am 17 ani jumate si am avut mai multe relatii sexuale doar k nu prea sunt de lunga durata:(:( va rog anticipat sa-mi dati si mie un sfat cum a-r trebui sa fac sa ami stea penisul mai mult in erectie si mai de lunga durata:P astept raspuns

  • jeevara001, joi, 01.04.2010 11:56
    Buna ziua Sunt nou la acest site

    Buna ziua Sunt nou la acest site

  • jeevara001, joi, 01.04.2010 11:55
    Buna ziua Sunt nou la acest site

    Buna ziua Sunt nou la acest site

  • jeevara001, joi, 01.04.2010 11:55
    hello

    Buna ziua Sunt nou la acest site

  • christina, vineri, 05.03.2010 21:40
    hey-

    hey..sunt christina...am aproape 18 ani si nu miam inceput viata sexuala..nu cunosc aproape nimic despre sex.insa cam de ceva timph ..mai exact 2 ani si ceva...knd trebuie sa urinez..simt k ma excit foarte tare..simt o placere desul de intensa...simt nevoia sa fac sex iar asta ma tine km 2 minute,apoi imi revin.asta m-ar putea determina sa imi incep viata sexuala si sincer nu doresc sa se intample prea curand,desi am un prieten de 7 luni..care ma iubeste si nu mia sugerat sa facem sex....totusi va rog sa ma ajutati..sau macar sa imi dati un sfat..va fi bine venit....multumesc

  • Diana, vineri, 05.02.2010 20:46
    Super idee

    Intra aici vei gasi super inspiratie pentru casa ta: http://jurnaldedesigninterior.blogspot.com

  • licusic, joi, 07.01.2010 23:11
    nu aa orgasm

    sunt casatorita de 5 ani,dar nu am avut nici odata orgasm,credca nustiu cum sa ajung, imi puteti spune .

  • AURELIAN GL BM LIPOALBA, miercuri, 04.11.2009 18:47
    IHUHUHU IHAHAHA!

    IHUHUHU IHAHAHA! IHUHUHU IHAHAHA!

  • psihosex, miercuri, 04.11.2009 14:34
    larisaa si altele... pct G masculin ...

    Draga Larissa si altele, conteaza foarte mult ambientul, igiena, prezervativul la vedere, ca semn de apreciere si responsabilitate!, o muzica soft, lenta,.. gradul de afectiune si relaxare! (bea un pahar de vin rosu cu 20 de min inainte!) preludiul/"incalzirea"+excitatia lenta, progresiva, eventual si putin sex oral el tie (sau si tu lui..) si atunci, cand simti ca te-ai lubrifiat, il poti invita (Vino! sau Te vreau inauntru, acum!) sa intre in tine, cu delicatete, sarutandu-va, si mangaindu-va... daca e prea excitat, sa se opreasca, sa respire adanc de cateva ori, si sa reia apoi, LENT... (mai poate fi foarte util sa il detensionezi inainte! - prin masturbare, sau+ sex oral, apoi manual, pana se goleste!) iar apoi, dupa 30 min/1h, (in care ii faci o cafea, un sandvich, sau bea el o bere..) sigur va dura mult mai mult, iar tu vei avea sanse mari sa reusesti, asa... Este deosebit de util de asemenea, sa iti stimuleze punctul G, digital, care se afla pe peretele interior al vaginului, la o adancime de 3-5 cm, in partea superioara-spre buric, cu miscari circulare si apasari mai usoare la inceput, pana il depisteaza, si mai ferme, apoi, pentru ca asa functioneaza acest miraculos punct, generator de niste orgasme extraordinare!... Dar, mare atentie!: la tipele cu dificultati in a atinge orgasmul, e preferabil sa te lasi in voia simturilor, si sa inveti sa savurezi fiecare kiss, fiecare atingere si miscare... caci orgasmul nu trebuie "vanat"!!, ci lasat sa apara, atunci cand dorinta, relaxarea, excitatia sunt suficient de mari, si intense!... Succes!!... Cat despre punctul G masculin, el se afla in interiorul anusului! Cine nu crede, sa caute pe net, sau in carti! - si, de asemenea, poate declansa orgasme deosebit de intense, prin stimularea cu degetul, sau vreo jucarie special destinata acestui scop!... Mare atentie la igiena manuala! - unghiile scurte, curate si impecabil pilite, la ambele sexe!!, pentru ca, altfel, pot zgaria si deteriora atat prezervativul, cat si mucoasa vaginala!.., Primul lucru, la intrarea in casa, trebuie sa fie spalatul intens pe maini, minim 20 de secunde, pentru ca microbii sa fie distrusi!...

  • lariisa, duminică, 18.10.2009 01:02
    .................

    scuzatimi greselile de ortografie dar de la varsta de 8 ani nu mai sunt in romania si scriu mai greu astept un raspuns de la cineva cu mai multa experienta in domeniu sa u care a trecut prin acelasi lucru

  • lariisa, duminică, 18.10.2009 00:58
    bravo angel

    imi place de raspunsul care lai dat in sfarsit un om cu cap poate sai zica cineva ce sa fac ptr ca nu pot avea orgasm.am 22 de ani si am avut putine orgasme am incercat toate poziitile si el ma luat si mai usor apoi am incercat si mai dur dar degeamam nu mere si nu vreau sai zic lui il iubesc si nu vreau sal ranesc ca e vb de mine si nu vreau sa considerecai vina lui.iam zis odata dar a crezut ca miam reveni dar nui asa

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro