Cum se fac exercitiile Kegel...


1. In primul rand, localizeaza muschilor perineali (pubococcigieni - PC). Multe persoane incep sa faca aceste exercitii, dar contracta alti muschi decat cei PC. Inainte de a incepe aceste exercitii, identifica-ti muschii PC! Iata ce tipsuri ne dau specialistii site-ului Sexuality.about.com:

Cea mai sigura cale prin care iti poti identifica muschii PC este cea prin care iti opresti brusc jetul de urina in timpul procesului de mictiune. Opreste, in mod intentionat, eliberarea urinei. Muschii care se contracta sunt cei PC. Repeta acest exercitiu pana cand inveti sa controlezi acesti muschi.


O alta modalitate prin care poti sa iti depistezi muschii PC consta in introducerea unui deget curat (pentru femei - in vagin, iar pentru barbati - in anus) si sa il strangi. Daca simti o presiune in jurul degetului, atunci, in mod sigur, folosesti muschii potriviti, adica cei PC.

2. Dupa ce ai localizat muschii PC, incearca sa ii contracti 3-5 secunde, oricat de tare poti, apoi relaxeaza-i pentru aceeasi perioada de timp. Daca doresti sa incepi o sesiune de exercitii Kegel, depisteaza de cate ori poti face acest lucru pana ce simti muschii obositi.


3. Dupa ce ti-ai aflat limitele in ceea ce priveste timpul de mentinere a muschilor PC contractati si apoi relaxati, poti "depasi" putin aceste limite. Incearca mai multe sesiuni de contractii si relaxari ai acestor muschi: daca ai putut contracta muschii 5 secunde si apoi sa ii relaxezi pentru aceeasi perioada de timp, incearca sa faci aceste lucruri timp de 6 secunde, apoi de 7 secunde si tot asa. Poti contracta muschii PC pentru 10 secunde, apoi sa ii relaxezi pentru alte 10 secunde si repeta aceste exercitii de 10 ori. Nu incerca sa te fortezi prea  mult, mai ales ca esti la inceput.


4. Dupa ce ai castigat putina "experienta", poti sa faci aceste exercitii chiar de 3-4 ori pe zi. Incearca sa variezi intensitatea de contractare a muschilor PC, dar si a timpului de relaxare a acestora; contracta rapid si apoi relaxeaza la fel de rapid. Nu uita, insa, sa nu fortezi prea mult, pentru ca iti poti provoca disconfort sau chiar durere.

5. Daca te simti confortabil, poti introduce aceste exercitii si in procesul tau de masturbare. Fa-le in timp ce te "aprinzi" cand faci dragoste cu iubitul sau, inainte si chiar in timp ce ai un orgasm. Vei observa ca aceste exercitii pot accentua intensitatea acestuia, ajutandu-te sa ajungi il al noualea cer. Ca orice exercitiu, este foarte important sa incepi incet si sa fii foarte atenta la modul in care reactioneaza corpul tau.


Nu ai nevoie de un echipament special pentru a practica exercitii Kegel. Exista pe piata multe produse care te pot ajuta sa iti faci mai bine aceste exercitii, dar cum nu ai nevoie de un echipament special, ca pentru sala de gimnastica, poti foarte bine sa nu apelezi la aceste produse. Daca, totusi, iti doresti un dispozitiv care sa te ajute sa realizezi aceste exercitii, poti opta pentru un Kegelmaster, care este folosit pentru antrenarea muschilor pelvini prin existenta unei rezistente vaginale, cresterea fortei musculara si pentru imbunatatirea circulatiei sangelui la nivelul vaginului.

Daca doresti sa afli mai multe despre exercitiile Kegel, citeste si sfaturile sexologului Bebe Mihaescu, publicate in cartea sa "A face dragoste aproape perfect" - "Exercitii Kegel pentru prelungirea actului erotic"Un articol de Nicoleta Tarantus
  • Mirabela, miercuri, 08.02.2012 12:07
    Exercitii Kegel

    Buna! Si eu am suferit de aceasta problema dupa ce l-am nascut pe baietelul meu. La 6 luni de la nastere m-am apucat sa fac exercitii kegel. Intr-adevar dadeau ceva rezultate dar eu nu ma tineam de ele. Ori nu aveam timp, ori uitam sa le fac. O prietena mi-a recomandat sa fac aceste exercitii cu ajutorul unui dispozitiv. Mi-am cumparat un dispozitiv de pe internet. Am dat cam in jur de 1 mil pe el. Ma ajuta foarte mult. Rezultatele chiar se observa. Va las adresa mea de e-mail ca sa vorbim mai multe: mirabelasorescu@yahoo.com

  • daniela4630, vineri, 10.12.2010 16:32
    costi

    pe tine cine te-a invitat aici unde au dreput femeile di domni bine intentionati te bagi ca musca in oala

  • demonita38, vineri, 10.12.2010 16:27
    pt gabix

    in primul rand trebuie sa te stimuleze sotul tau sa iti invete din nou corpul si tu la fel sa iveti ce iti place cum iti place si vei ajunge la excitare si placere

  • Mimzy, duminică, 22.08.2010 22:41
    nu stiam

    nu stiam ca ceea ce eu stiu sa fac fara sa fi citit sau auzit se numesc exercitii Kegel. am viata sexuala inceputa de 2 ani si la al doilea partener deja stiam sa imi contract muschii pelvieni, iubitul meu adora cand simte ca ma stramtez.incercati cand sunteti penetrate sa va incordati pur si simplu, ca si cum ati strange din fese. se simte diferenta. :*:*

  • bucu22, miercuri, 18.11.2009 17:56
    detaliii

    nu am avut niciodata orgasm, desi am insistat mult impreuna cu iubi meu si am incercat toate metodele si de aceea mi-ar fi placut sa fi tratat pe larg acest subiect si mai ales despre acele exercitii...mult prea putin..bataie de joc..sper sa ne furnizati mai multe informatii si sa fie complete articolele

  • olga1987, vineri, 06.11.2009 19:55
    bravo Giulia4u

    Un raspuns pe cat se poate de corect.Uite mai sunt si pers care ne sustin si ne anteleg asa cum suntem noi .Vrem sa vedem cat mai multe si sa anvatam cat mai multe despre sex.

  • Mihaela, vineri, 17.04.2009 13:52
    vreau sa aflu si eo

    Bona poate o sa vi se pare penibil dar eo nush cum se fac aceste exerciti:(,,,,,,,explicati-mi si mie va rog multttttttttttt de tot:(:(:(.......msk astept raspunsul vostru:*:*

  • giulia4u, joi, 02.04.2009 03:29
    pt toate femeile

    scuze k intervin,eu una nu fac sex oral dar nici nu le condamn sau criic pe cele kre fac.nu inteleg kre este problema?fiekre e liber sa faca ce vrea si km vrea de ce tot atatea discutii?bv celor kre fac si bv si celor kre nu fac.va pooop si sper sa nu va suparati.

  • simona, luni, 30.03.2009 15:10
    orgasmul

    Salut. Am si eu o intrebare pt cunoscatori. Incerc sa raman gravida si vreau sa stiu daca are vreo importanta daca am orgasm sau nu in perioada fertila ? Va multumesc si astept raspuns.

  • jully, vineri, 27.03.2009 05:25
    buna

    as dori sa stiu unde ma pot informa despre aceste exercitii k am si eu probleme k orgasmul

  • dorro, vineri, 20.02.2009 23:45
    numai vreau

    am gasit si am citit

  • dorro, vineri, 20.02.2009 23:40
    buna

    imi poate explica cineva despre aceste exercitii? unde sa citesc despre ele?

  • zizuc, marţi, 17.02.2009 00:31
    sa intru si eu ?

    bai da ce va mai certati femeilor,,orgasmul e ceva special si diferit si greu de explicat ,ce va contraziceti atata,pana la urma fiecare face ce poate si cat poate,,eu am avut 12 intr o zi da m am straduit sa stiti.si nu glumesc si nici nu mi pasa daca ma credeti va spun doar ca se poate ,habar nu am cum am reusit,nu mi s a mai intamplat de atunci eram poate prea fierbinte ,,chiar eram.

  • gabix, vineri, 13.02.2009 12:19
    pentru toate fetele, in special pentru mamici

    Buna fetelor, sunt cu sotul meu de 9 ani(am 33 ani) si avem impreuna un baietel de 4 ani.Exercitiile KEGEL m-au ajutat dupa ce am nascut,deoarece muschii s-au slabit si la orice stranut sau tuse mai puternica , scapam un strop de pipi pe chilot, fiind nevoita sa port mai tot timpul tamponase de uz zilnic (probabil ca fetele care au dat nastere unui bebeu pe cale naturala stiu despre ce vorbesc). Problema mea este LIBIDOUL. Inainte sa raman insarcinata faceam sex cu sotul meu aproape zilnic, si de fiecare data aveam orgasme. ( vis-a-vis de discutiile de mai sus eu aveam 4,5 uneori chiar 6 orgasme la un act sexual, bineinteles ca aceste performante depindeau si de durata actului sexual).Dupa ce am nascut am observat ca nu mai am apetit sexual. Trec zile, saptamani, chiar luni de zile cand efectiv eu nu simt nevoia sa fac sex, dar atunci cand fac, am orgasme.Am prietene care trec prin situatie similara si inca nu si-au rezolvat problema libidoului.Poate vreuna dintre voi s-a confruntat cu aceasta problema dupa nastere si a rezolvat-o.Spuneti-mi si mie cum s-a rezolvat, sau ce ar trebui sa fac? Au trecut totusi 4 ani de cand am nascut. Va multumesc si sa fiti iubite!

  • Mia, luni, 22.12.2008 19:54
    Cititi inainte de a contrazice !

    Inainte sa v-a certatii cu toate (apropo), mai cititi si voi asta pe baza celor 7 orgasme. Iata un articol chiar de pe eva: " Mai exista si orgasmul anal (produs prin stimulare intraanala), simultan (orgasmul pe care il in acealsi cu partenerul in timpul actului sexual) si multiplu. Orgasmul multiplu reprezinta o "sesiune" de orgasme ce se repeta la intervale de timp diferite. In functie de stimulare, aceste orgasme pot creste in intensitate si iti pot creste placerea. Femeile pot avea pana la 20 de orgasme in timpul unui act sexual." Sper ca v-ati lamurit si reusiti sa discutati tema intr-un mod mai elegant. Sa fiti iubite !

  • Mia, luni, 22.12.2008 19:15
    Ce pacat !!

    E pacat de voi mai fetelor, cand v-a aud vocabularul !!! Nu puteti vorbi despre sex intr-un mod normal fara certuri si fara invidii? Barbatii cum or putea sa se respecte iar noi nu?

  • flopy, luni, 15.12.2008 23:45
    nu va certati nu-i frumos

    ma scuzati am sa postez si eu ceva interensant.am avut o prietena care era de ajuns sa o gadil in palma sau sa o sarut pe gat si se termina,era ceva ce nu am mai itilnit pana la ea si daca ii aratam potenta tremura ca la injectii.trebuia sa o simta in ea si se urca pe pereti de placere.dar acuma am o sotie care trebuie sa nu ma vada 2 saptamani ca-sa reusesc sa o fac o data sa ajunga la orgasm dupa aceia pa

  • alex, vineri, 12.12.2008 19:06
    pt tina, stela, georgiana, cafonela

    parca trebuia sa vorbiti despre aceste exercitii, nu sa va certati? imi pare rau pt cei care deschid aceasta pagina asteptand sa gaseasca aici informatii utile nu prostiile voastre. stiu ca revista nu are nici o vina

  • Dora_18, joi, 11.12.2008 09:28
    georgiana

    Pai da,am 18 ani si cu iubitul meu am fost prima data.Nu stiu ce masura are el ca nu am masurato dar daca exista iubire nu conteaza marimea.Nu am de gand sa te jignesc asa cum ai facut tu si imi pare rau.Speram sa gasesc un raspuns la pb mea dar se pare ca aici nu o sa reusesc.Voi va certati iar eu nu am nici o legatura...Totusi daca exista cineva serios si ma poate ajuta ii multumesc anticipat.

  • georgiana, miercuri, 10.12.2008 14:59
    Dora_18

    Draga Dora,scuzama ca o bag intai in p masii pe cafonela asta tampita si frigida. In al doilea rand as vrea sa te intreb,acel 18 e lungimea penisului masculului tau? ( nu cred ca varsta ai vrut tu s-o arati). Pai,poate nu-s suficienti ! Trebe de 35-45 cm si vreo 10 grosime. mai stii? Oi aveao cat o galeata fato,cu ce naiba s-o zgandari? Cu barosul? Sau cu pikamerul ca mai si vibreaza ca lumea? Iar pentru clitoris,gasesti rotopercutoare cu dalta. Te face bine din cateva percutii. Si sa vezi ciudatenie ca nici nu mai ai nevoie de cei 18 cm ai barbatelului tau! succes!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro