Cu exercitiile Kegel, orgasmul este garantat

Sex / 19.09.2008

In mod sigur, multe dintre noi au auzit de exercitiile Kegel, dar oare stim cum sa ne folosim de ele pentru a atinge placerea maxima? Aparute la sfarsitul anilor...

Intr-un articol anterior - "Cum poti atinge orgasmul mai rapid" - am facut referiri la cateva metode prin care noi, femeile, putem atinge orgasmul mai rapid, printre acestea numarandu-se si exercitiile Kegel. Ce-i drept, atunci nu am descris in detaliu modalitatile de efectuare si beneficiile, dar acum revin si aduc mai multe lamuriri!

In mod sigur, multe dintre noi au auzit de exercitiile Kegel, dar oare stim cum sa ne folosim de ele pentru a atinge placerea maxima?

Aparute la sfarsitul anilor '40 si numite astfel dupa numele doctorului ginecolog Arnold Kegel, aceste exercitii reprezentau, la vremea respectiva, o metoda de tratare a incontinentei urinare, prin intarirea musculaturii planseului pelvin.


Poate putine dintre noi stiu, dar muschii plansei pelviene au un rol important in ceea ce priveste sexualitatea si pot reprezenta, uneori, un impediment in atingerea orgasmului.

Potrivit site-ului Seekwellness.com, practicarea acestor exercitii Kegel sunt utile atat femeilor, cat si barbatilor. Pentru femei, practicarea regulata este utila pentru cele care sufera de prolaps pelvin, uscaciune vaginala sau atrofie, dar si alte simptome care pot afecta viata sexuala. Practicarea acestor exercitii te poate ajuta sa controlezi adancimea si viteza penatrarii penisului, iti creste intensitatea circulatiei sangelui in zona rectala si vaginala si astfel reusesti sa te exciti mai repede, iar placerea de a face sex creste.


Pentru barbati, exercitiile Kegel sunt recomnadate, ca si femeilor, pentru tratarea incontinentei urinare de diferite forme sau a mictiunii cu probleme grave (atunci cand persoana simte nevoia sa urineze puternic astfel incat nu ajunge in timp util la toaleta). Din punct de vedere sexual, practicarea acestor exercitii ii poate ajuta pe barbati sa aiba erectii puternice, orgasme mai dese si mai intense si sa isi controleze erectia, chiar si cei care au trecut de "prima tinerete".

Acum ca am aflat beneficiile acestor exercitii, hai sa aflam cum si unde le putem face.


Exercitiile Kegel pot fi facute oriunde si oricand, chiar si la birou, fara ca cineva din jurul tau sa isi dea seama, sau chiar in timpul actului sexual (daca faci corect acest exercitiu, partenerul tau va avea impresia ca ii "strangi" penisul).  Rezultatele acestor tipuri de exercitii pot deveni vizibile intr-o luna, poate chiar si mai devreme, cu conditia sa fii perseverenta si sa ai rabdare.
  • Mirabela, miercuri, 08.02.2012 12:07
    Exercitii Kegel

    Buna! Si eu am suferit de aceasta problema dupa ce l-am nascut pe baietelul meu. La 6 luni de la nastere m-am apucat sa fac exercitii kegel. Intr-adevar dadeau ceva rezultate dar eu nu ma tineam de ele. Ori nu aveam timp, ori uitam sa le fac. O prietena mi-a recomandat sa fac aceste exercitii cu ajutorul unui dispozitiv. Mi-am cumparat un dispozitiv de pe internet. Am dat cam in jur de 1 mil pe el. Ma ajuta foarte mult. Rezultatele chiar se observa. Va las adresa mea de e-mail ca sa vorbim mai multe: mirabelasorescu@yahoo.com

  • daniela4630, vineri, 10.12.2010 16:32
    costi

    pe tine cine te-a invitat aici unde au dreput femeile di domni bine intentionati te bagi ca musca in oala

  • demonita38, vineri, 10.12.2010 16:27
    pt gabix

    in primul rand trebuie sa te stimuleze sotul tau sa iti invete din nou corpul si tu la fel sa iveti ce iti place cum iti place si vei ajunge la excitare si placere

  • Mimzy, duminică, 22.08.2010 22:41
    nu stiam

    nu stiam ca ceea ce eu stiu sa fac fara sa fi citit sau auzit se numesc exercitii Kegel. am viata sexuala inceputa de 2 ani si la al doilea partener deja stiam sa imi contract muschii pelvieni, iubitul meu adora cand simte ca ma stramtez.incercati cand sunteti penetrate sa va incordati pur si simplu, ca si cum ati strange din fese. se simte diferenta. :*:*

  • bucu22, miercuri, 18.11.2009 17:56
    detaliii

    nu am avut niciodata orgasm, desi am insistat mult impreuna cu iubi meu si am incercat toate metodele si de aceea mi-ar fi placut sa fi tratat pe larg acest subiect si mai ales despre acele exercitii...mult prea putin..bataie de joc..sper sa ne furnizati mai multe informatii si sa fie complete articolele

  • olga1987, vineri, 06.11.2009 19:55
    bravo Giulia4u

    Un raspuns pe cat se poate de corect.Uite mai sunt si pers care ne sustin si ne anteleg asa cum suntem noi .Vrem sa vedem cat mai multe si sa anvatam cat mai multe despre sex.

  • Mihaela, vineri, 17.04.2009 13:52
    vreau sa aflu si eo

    Bona poate o sa vi se pare penibil dar eo nush cum se fac aceste exerciti:(,,,,,,,explicati-mi si mie va rog multttttttttttt de tot:(:(:(.......msk astept raspunsul vostru:*:*

  • giulia4u, joi, 02.04.2009 03:29
    pt toate femeile

    scuze k intervin,eu una nu fac sex oral dar nici nu le condamn sau criic pe cele kre fac.nu inteleg kre este problema?fiekre e liber sa faca ce vrea si km vrea de ce tot atatea discutii?bv celor kre fac si bv si celor kre nu fac.va pooop si sper sa nu va suparati.

  • simona, luni, 30.03.2009 15:10
    orgasmul

    Salut. Am si eu o intrebare pt cunoscatori. Incerc sa raman gravida si vreau sa stiu daca are vreo importanta daca am orgasm sau nu in perioada fertila ? Va multumesc si astept raspuns.

  • jully, vineri, 27.03.2009 05:25
    buna

    as dori sa stiu unde ma pot informa despre aceste exercitii k am si eu probleme k orgasmul

  • dorro, vineri, 20.02.2009 23:45
    numai vreau

    am gasit si am citit

  • dorro, vineri, 20.02.2009 23:40
    buna

    imi poate explica cineva despre aceste exercitii? unde sa citesc despre ele?

  • zizuc, marţi, 17.02.2009 00:31
    sa intru si eu ?

    bai da ce va mai certati femeilor,,orgasmul e ceva special si diferit si greu de explicat ,ce va contraziceti atata,pana la urma fiecare face ce poate si cat poate,,eu am avut 12 intr o zi da m am straduit sa stiti.si nu glumesc si nici nu mi pasa daca ma credeti va spun doar ca se poate ,habar nu am cum am reusit,nu mi s a mai intamplat de atunci eram poate prea fierbinte ,,chiar eram.

  • gabix, vineri, 13.02.2009 12:19
    pentru toate fetele, in special pentru mamici

    Buna fetelor, sunt cu sotul meu de 9 ani(am 33 ani) si avem impreuna un baietel de 4 ani.Exercitiile KEGEL m-au ajutat dupa ce am nascut,deoarece muschii s-au slabit si la orice stranut sau tuse mai puternica , scapam un strop de pipi pe chilot, fiind nevoita sa port mai tot timpul tamponase de uz zilnic (probabil ca fetele care au dat nastere unui bebeu pe cale naturala stiu despre ce vorbesc). Problema mea este LIBIDOUL. Inainte sa raman insarcinata faceam sex cu sotul meu aproape zilnic, si de fiecare data aveam orgasme. ( vis-a-vis de discutiile de mai sus eu aveam 4,5 uneori chiar 6 orgasme la un act sexual, bineinteles ca aceste performante depindeau si de durata actului sexual).Dupa ce am nascut am observat ca nu mai am apetit sexual. Trec zile, saptamani, chiar luni de zile cand efectiv eu nu simt nevoia sa fac sex, dar atunci cand fac, am orgasme.Am prietene care trec prin situatie similara si inca nu si-au rezolvat problema libidoului.Poate vreuna dintre voi s-a confruntat cu aceasta problema dupa nastere si a rezolvat-o.Spuneti-mi si mie cum s-a rezolvat, sau ce ar trebui sa fac? Au trecut totusi 4 ani de cand am nascut. Va multumesc si sa fiti iubite!

  • Mia, luni, 22.12.2008 19:54
    Cititi inainte de a contrazice !

    Inainte sa v-a certatii cu toate (apropo), mai cititi si voi asta pe baza celor 7 orgasme. Iata un articol chiar de pe eva: " Mai exista si orgasmul anal (produs prin stimulare intraanala), simultan (orgasmul pe care il in acealsi cu partenerul in timpul actului sexual) si multiplu. Orgasmul multiplu reprezinta o "sesiune" de orgasme ce se repeta la intervale de timp diferite. In functie de stimulare, aceste orgasme pot creste in intensitate si iti pot creste placerea. Femeile pot avea pana la 20 de orgasme in timpul unui act sexual." Sper ca v-ati lamurit si reusiti sa discutati tema intr-un mod mai elegant. Sa fiti iubite !

  • Mia, luni, 22.12.2008 19:15
    Ce pacat !!

    E pacat de voi mai fetelor, cand v-a aud vocabularul !!! Nu puteti vorbi despre sex intr-un mod normal fara certuri si fara invidii? Barbatii cum or putea sa se respecte iar noi nu?

  • flopy, luni, 15.12.2008 23:45
    nu va certati nu-i frumos

    ma scuzati am sa postez si eu ceva interensant.am avut o prietena care era de ajuns sa o gadil in palma sau sa o sarut pe gat si se termina,era ceva ce nu am mai itilnit pana la ea si daca ii aratam potenta tremura ca la injectii.trebuia sa o simta in ea si se urca pe pereti de placere.dar acuma am o sotie care trebuie sa nu ma vada 2 saptamani ca-sa reusesc sa o fac o data sa ajunga la orgasm dupa aceia pa

  • alex, vineri, 12.12.2008 19:06
    pt tina, stela, georgiana, cafonela

    parca trebuia sa vorbiti despre aceste exercitii, nu sa va certati? imi pare rau pt cei care deschid aceasta pagina asteptand sa gaseasca aici informatii utile nu prostiile voastre. stiu ca revista nu are nici o vina

  • Dora_18, joi, 11.12.2008 09:28
    georgiana

    Pai da,am 18 ani si cu iubitul meu am fost prima data.Nu stiu ce masura are el ca nu am masurato dar daca exista iubire nu conteaza marimea.Nu am de gand sa te jignesc asa cum ai facut tu si imi pare rau.Speram sa gasesc un raspuns la pb mea dar se pare ca aici nu o sa reusesc.Voi va certati iar eu nu am nici o legatura...Totusi daca exista cineva serios si ma poate ajuta ii multumesc anticipat.

  • georgiana, miercuri, 10.12.2008 14:59
    Dora_18

    Draga Dora,scuzama ca o bag intai in p masii pe cafonela asta tampita si frigida. In al doilea rand as vrea sa te intreb,acel 18 e lungimea penisului masculului tau? ( nu cred ca varsta ai vrut tu s-o arati). Pai,poate nu-s suficienti ! Trebe de 35-45 cm si vreo 10 grosime. mai stii? Oi aveao cat o galeata fato,cu ce naiba s-o zgandari? Cu barosul? Sau cu pikamerul ca mai si vibreaza ca lumea? Iar pentru clitoris,gasesti rotopercutoare cu dalta. Te face bine din cateva percutii. Si sa vezi ciudatenie ca nici nu mai ai nevoie de cei 18 cm ai barbatelului tau! succes!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro