Cum îți dai seama dacă ești într-o relație abuzivă
Dragoste & Sex · Relatii / 17.03.2017

Când te gândești la relația perfectă, nu îți trece niciodată prin gând că aceasta ar trebui să implice violență fizică sau emoțională.

În schimb, îți dorești să fii iubită, apreciată și respectată. Însă multe persoane află că sunt într-o relație abuzivă mai târziu decât ar trebui. De aceea, este important să recunoști primele simptome care prevestesc o relație abuzivă. Iată care sunt acestea!

Semne care te ajută să recunoști o relație abuzivă


1. Partenerul tău este gelos și încearcă să te izoleze

Puțină gelozie și nevoia de atenție există în multe dintre relații, mai ales în perioada de la început, când partenerului îi este frică să nu te piardă. Cât timp aceste lucruri nu devin deranjante, nu ar trebui să te îngrijorezi. Însă când partenerul tău este incredibil de posesiv și pare a vrea să te izoleze de prietenii și familia ta, s-ar putea să te afli într-o relație abuzivă. 

2. Partenerul tău încearcă să te controleze și îți verifică telefonul, e-mailurile și activitatea din social media

Social media face parte din viața multor persoane. Unele cupluri își dezvăluie parolele acestor conturi din rețelele sociale, pentru a menține relația transparentă. Însă în momentul în care partenerul tău te interoghează în mod frecvent, s-ar putea să ai o problemă. Mai ales dacă îți verifică fără să știi conturile din social media și nu are încredere în tine. 

3. Partenerul tău are așteptări nerealiste

Multe persoane încearcă diferite lucruri pentru a-și impresiona partenerul și pentru a-l face să se simtă apreciat. Micile gesturi de iubire pot avea un impact foarte mare asupra unei relații pe termen lung, însă lucrurile nu merg întotdeauna așa cum au fost plănuite. De aceea, și iertarea reprezintă un factor important într-o relație. Însă când partenerul tău are așteptări nerealiste, face presiuni asupra ta și te jignește, ar trebui să analizezi mai bine relația.

4. Partenerul tău se enervează ușor și are schimbări de dispoziție

Unele persoane pot manageria mai bine stresul decât altele. Diferite circumstanțe pot fi ușor enervante pentru unii oameni, iar pe alții îi pot enerva incredibil de tare. Cât timp lucrurile sunt sub control, este important să înțelegi și să respecți faptul că oamenii se confruntă cu problemele vieții în moduri diferite. Asta nu înseamnă că ar trebui să încurajezi o persoană care se enervează ușor, ci să înțelegi că nu fiecare persoană prost dispusă este neapărat și abuzivă. Însă schimbările acestea de dispoziție te fac să te simți de multe ori inconfortabil.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro