Ce reprezintă înșelatul și cum poate interpretarea acestui concept să ne dăuneze?
Potrivit unei cercetări, 60% dintre bărbați și 45% dintre femei își înșală partenerul sau partenera. Aceste cifre sunt oarecum înfricoșătoare și alarmante, având în vedere că, atunci când te îndrăgostești, nu te gândești la așa ceva.
Dragostea este posibilă numai atunci când a fost construit un anumit grad de dezvoltare individuală și încredere în sine. Acesta este rezultatul unei evoluții psihologice realizabile atunci când partenerii învață să se respecte pe sine și să se iubească. Dragostea apare atunci când credem că am găsit persoana perfectă, care ne completează și ne satisface nevoile. Dar în spatele acestei dorințe de perfecțiune, frica dezamăgirii și înșelatul apar atunci când relația nu corespunde așteptărilor.
Ce semnifică înșelatul pentru fiecare persoană?
În ultimii ani, numărul persoanelor care înșală a crescut, iar acesta a fost un factor major al terminării relațiilor. Cu toate acestea, multe persoane care se află în relații nu știu dacă pot avea sau nu încredere în loialitatea partenerilor lor. Cei care nu pot să își revină după ce au fost înșelați sunt deranjați de întrebarea dacă dragostea ne face mai înțelepți sau mai degrabă dezvăluie natura reală a partenerilor. O relație sănătoasă nu este bazată pe așteptarea ca partenerul imaginar să devină real, nici pe solicitările îndreptate spre partenerul real pentru a se conforma cerințelor.
Înșelatul apare de obicei de la o lungă serie de nemulțumiri cu privire la respect, diferențe și supunere.
Mulți oamenii văd înșelatul ca pe o slăbiciune sau ca pe un stimulent al orgoliului.
Diferite comportamente și atitudini pot fi clasificate ca fiind înșelat. Practic, cei mai mulți oameni consideră că relațiile intime intră în categoria înșelatului. Dar trebuie făcută o distincție între femei și bărbați. Femeile definesc înșelatul ca fiind ceva emoțional, pe când bărbații ca fiind ceva fizic.
Bărbații și femeile diferă când vine vorba de modul în care iubesc, însă, indiferent de gen, înșelatul apare atunci când refuzi să-ți iubești și să-ți cunoști partenerul. Cei mai mulți oameni nu-și dau seama că schimbările sunt sănătoase, motiv pentru care acestea creează tensiuni la nivelul relațiilor. Dacă îți dai seama că ai adesea schimbări de dispoziție, este mai bine să îi spui partenerului. În caz contrar, acesta poate fi șocat de schimbările apărute la nivelul personalității tale și alege să înșele. Dragostea crește atunci când libertatea celeilalte persoane este respectată. De cele mai multe ori, înșelatul apare atunci când nu îți respecți partenerul.
Iar semnele înșelatului sunt vizibile atunci când un partener nu este satisfăcut. Cu toate acestea, într-o relație trebuie să fii flexibil și să fii atent și la nevoile partenerului. Sinceritatea te va ajuta să ajungi mai departe într-o relație, combătând înșelatul.
Printre lucrurile care intră în sfera înșelatului se numără și: ieșitul la cină, relațiile intime, un duș împreună, sărut pe buze, sărut pe obraji, formarea unei legături emoționale, petrecerea timpului împreună, statul în brațe, împărtășirea secretelor, susținerea financiară a celeilalte persoane, apelurile telefonice frecvente, prietenia cu cineva de sex opus, dezvoltarea unei pasiuni pentru altă persoană, purtarea hainelor provocatoare.
Toată lumea își dorește să aibă o relație care să reziste testului timpului, dar se întâmplă ca așteptările noastre să nu fie întotdeauna împlinite.