Adevăruri dureroase pe care oamenii le uită prea repede
Ți s-a întâmplat vreodată să auzi un lucru de sute de ori în moduri diferite înainte de a le lua cu adevărat în serios? Sunt nenumărate adevăruri dureroase pe care oamenii le uită prea repede. Iată câteva dintre acestea!
Ce adevăruri dureroase sunt uitate prea ușor?
1. Viața oamenilor este relativ scurtă
Știm că viața este scurtă și că moartea este o parte normală a vieții fiecărui om. Cu toate acestea, suntem foarte suprinși atunci când pierdem pe cineva drag. Este ca și cum ești pe scări și ai mintea distrată și uiți de ultima scară. Te aștepți să mai fie încă o scară și ajungi să fii dezechilibrat pentru un moment, până când mintea ta este iar în prezent și îți dai seama că realitatea este alta. Trăiește-ți viața astăzi! Nu ignora sfârșitul acesteia, dar nici nu ar trebui să îți fie frică de el. Fii curajos și fă următorul pas!
2. Trăieșți viața pe care o creezi pentru tine
Viața ta îți aparține în totalitate. Alții pot încerca să te convingă, dar nu pot decide pentru tine. Pot merge cu tine, dar nu în pantofii tăi. Asigură-te că alegi o cale pe care să mergi care să fie aliniată cu dorințele tale și propria intuiție. Nu ar trebui să îți fie frică să schimbi calea sau să creezi una nouă atunci când simți. Adu-ți aminte că este întotdeauna mai bine să fii la baza scării pe care vrei să fii decât în topul celei în care nu vrei. Fii productiv și ai răbdare! Și realizează că răbdarea nu este despre așteptat, ci despre abilitatea de a menține o atitudine bună în timp ce muncești din greu pentru ceea ce vrei. Aceasta este viața ta și este formată exclusiv din alegerile tale. Ar trebui ca acțiunile tale să vorbească mai tare decât cuvintele tale. Iar dacă viața te învață un singur lucru, ar trebui să fie să mergi întotdeauna mai departe. Chiar dacă nu ai nicio idee cu privire la unde vei ajunge, ar trebui să fii suficient de curajos să mergi în necunoscut și să îți asculți inima.
3. Dacă ești ocupat, nu înseamnă că ești productiv
Gradul de ocupare al unei persoane nu este o virtute sau ceva care ar trebui respectat. Cu toții avem sezoane cu programe încărcate, însă puțini oameni sunt ocupați cu adevărat tot timpul. Pur și simplu nu știm să trăim în timpul pe care îl avem, să alegem prioritățile cele mai bune și să refuzăm când ar trebui. Dacă ești ocupat, nu înseamnă că ești productiv. Uită-te în jurul tău! Oamenii ocupați sunt mai numeroși decât oamenii productivi. Oamenii ocupați sunt peste tot și întârzie în jumătate dintre cazuri. Merg la muncă, la conferințe, la întâlniri și ieșiri cu prietenii. Abia au timp liber pentru întâlnirile cu familia și nu dorm niciodat suficient. E-mailurile apar mereu pe ecranul telefonului lor și programele lor sunt pline de obligații. Programul lor ocupat le oferă un simț elevat al importanței. Dar este o iluzie. Deși atunci când ești ocupat poți simți că trăiești mai intens, senzația nu este sustenabilă pe termen lung. Îți vei da seama că vrei să trăiești mai puțin lucrând și mai mult având o viață frumoasă.
4. Un tip de eșec apare întotdeauna înainte de succes
Multe greșeli nu pot fi evitate. De aceea, este important să te ierți. Nu este o problemă dacă le faci. Este o problemă doar dacă nu înveți din ele. Dacă îți este prea frică de eșec, nu poți face ceea ce este nevoie pentru a avea succes. Soluția la această problemă este împrietenirea cu eșecul. Vrei să știi diferența dintre un maestru și un începător? Maestrul a dat greș de mult mai multe ori decât începătorul. Fiecare operă de artă necesită mii de încercări eșuate, doar că aceste încercări nu ne sunt niciodată arătate. Doar pentru că nu se întâmplă acum, nu înseamnă că nu se va întâmpla niciodată. Câteodată, lucrurile trebuie să fie greșite înainte de a putea fi corecte.