8 sfaturi pentru a avea o relaţie fericită şi de lungă durată
Dragoste & Sex · Relatii / De Iulia Anghel, 22.12.2012

Fericirea în relaţia de cuplu depinde de fericirea ambilor parteneri, iar relaţiile de succes pe termen lung au câteva lucruri în comun pe care le poţi aplica şi tu în cuplu. Iată 8 sfaturi pentru a avea o relaţie de lungă durată, care îţi cresc şansele de fericire pe termen lung.

Fericirea în relaţia de cuplu depinde de fericirea ambilor parteneri, iar relaţiile de succes pe termen lung au câteva lucruri în comun pe care le poţi aplica şi tu în cuplu. Iată 8 sfaturi pentru a avea o relaţie de lungă durată, care îţi cresc şansele de fericire pe termen lung.

Chiar dacă există o compatibilitate mare între tine şi partener, succesul relaţiei pe termen lung este asigurat de eforturi din partea amândurora, nu de norocul de a găsi bărbatul "ideal".

Fii sinceră cu el şi cu tine însăţi


Poate cel mai important lucru de care depinde relaţia pe termen lung este sinceritatea. Fii sinceră cu partenerul, dar şi cu tine însuţi pentru a-i comunica nevoile tale pe care nu le poate ghici în cele mai multe cazuri, indiferent cât de mult te cunoaşte şi te înţelege.

Fii responsabilă când porneşti un conflict


Fiecare neînţelegere sau diferenţă de opinii poate duce în teorie la o ceartă şi un conflict. Pentru succesul relaţiei pe termen lung, alege bine bătăliile pe care merită să le porţi cu partenerul. Concentrează-te asupra diferenţelor de opinie care chiar merită luate în seamă şi nu copleşi partenerul cu reproşuri pentru orice mică greşeală.


Nu compara niciodată partenerul cu alţi bărbaţi

O componentă importantă pentru succesul relaţiei este modul în care vezi partenerul în relaţie cu tine. Dacă te gândeşti de la început că ai făcut un compromis mare, vei compara mai uşor partenerul tău cu alţi bărbaţi şi în cele mai multe cazuri îl vei judeca în mod nedrept.

Iartă repede

Conflictele lungi provoacă tensiuni dăunătoare în relaţie. Un sfat dat de toate cuplurile care au rămas împreună zeci de ani vizează modul în care ierţi greşelile partenerului. Reproşurile despre greşeli vechi care revin în discuţie la orice ceartă acţionează ca un zid care distanţează tot mai mult partenerii în cuplu.


Distrează-te alături de partener


Chiar dacă simţul umorului nu a fost pe lista de priorităţi când ai căutat un partener pentru o relaţie stabilă, este important să te distrezi alături de bărbatul ales. Râsul şi momentele plăcute petrecute împreună consolidează relaţia în cel mai bun mod.

Pregăteşte-te pentru compromisuri


Compromisurile nu pot lipsi dintr-o relaţie de lungă durată, iar acestea pot include multe părţi ale vieţii tale. De la compromisuri legate de modul în care îţi petreci timpul, până la cele financiare, este important să fii gata să treci alături de partener prin schimbări inevitabile şi neaşteptate, cărora să le faci faţă cu brio.


Nu petrece tot timpul alături de partener


Prea mult timp petrecut alături de partener poate fi la fel de dăunător pentru relaţie ca acordarea de prea puţin timp. Lasă partenerul să dezvolte şi activităţi în care tu nu te implici, ca să aveţi ce discuta atunci când vă revedeţi. Apropierea constantă poate evolua în rutină şi plictiseală.

Nu-i ignora nevoile sexuale şi emoţionale

Afecţiunea fizică joacă un rol important în producţia de hormoni care încurajează ataşamentul faţă de partener. Dincolo de ea, este însă important să fii deschisă la nevoile lui sexuale şi emoţionale.

Experimentele sexuale pot păstra flacăra pasiunii aprinsă, iar cei mai mulţi bărbaţi au nevoie de aprobarea şi încurajarea partenerei ca să fie fericiţi. Comportă-te cu el cum ai vrea şi tu să se comporte el cu tine şi relaţia poate fi fericită pe termen lung.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro