5 sfaturi pentru stabilirea limitelor într-o relaţie
Dragoste & Sex · Relatii / 24.04.2019

Stabilirea limitelor este o parte crucială a oricărei relaţii sănătoase.

Crearea limitelor atunci când ai o relaţie cu cineva este un lucru foarte important şi destul de comun. În toate relaţiile există limite pentru că ele întăresc conexiunea, făcându-i pe cei implicaţi să se simtă în siguranţă.

Când sunt stabilite, asigură-te că nevoile tale sunt îndeplinite.

Limitele se bazează pe legătura pe care o ai cu o anumită persoană, poate fi vorba despre despre partenerul tău sau despre un văr.

Care sunt sfaturile pentru stabilirea limitelor emoţionale într-o relaţie?


Cere dreptul la intimitate şi timp de unul singur

În multe relaţii, în general, e nevoie şi de timp de unul singur pentru a funcţiona ca om. Desigur, e bine să ai oameni în jur şi să interacţionezi, dar ai nevoie şi de momente de unul singur în confortul camerei tale, timp în care să te gândeşti, să te relaxezi sau să îţi faci planuri. Este o pauză de la realitate, iar lipsa ei te poate face să devii anxios şi obosit.

Spune-i dacă nu vrei să vorbiţi tot timpul în fiecare zi


Dacă nu eşti genul care să fie dependent de telefonul mobil, trebuie să fii sincer în legătură cu acest lucru. Mulţi oameni vor să vorbească în fiecare minut al zilei şi se supără dacă nu li se răspunde. Concluzia multora este că cu cât vorbeşti mai mult prin mesaje sau la telefon, cu atât vei vorbi mai puţin faţă în faţă. Dacă clarifici asta de la bun început, poţi evita multe neplăceri.

Reaminteşte-ţi din când în când că poţi să spui "nu"

Nu ar strica să îţi pui chiar un mememonto care să îţi reamintează că ai dreptul să refuzi atunci când nu îţi doreşti un lucru. Dacă eşti genul de persoană care vrea să-i mulţumească mereu pe cei din jur, cu siguranţă această tehnică te va ajuta.


Cere părerea prietenilor cu privire la limitele tale dacă nu eşti sigur că ele sunt normale sau nu

Uneori, ne întrebăm dacă limitele pe care le impunem sunt anormale, dar acest lucru este perfect normal. De aceea, nu e nimic în neregulă să ceri sprijin de la persoanele din afara relaţiei tale. Reasigurarea nu trebuie să fie valabilă doar între cei implicaţi în relaţie. Ai nevoie să ştii dacă e bine ceea ce faci şi simţi, iar prietenii sunt potriviţi pentru a-ţi reaminti de ce ai nevoie cel mai mult.


Să îţi ceri dreptul de a nu răspunde atunci când te simţi copleşit

Când te simţi copleşit sau speriat de faptul că oamenii te asaltează cu întrebări, te stresează să ieşi undeva sau îţi cer favoruri, ai dreptul să le spui: "Pot să revin mai târziu asupra discuţiei?" În felul acesta ei îşi vor da seama că ai nevoie de timp de gândire, dar te eliberează de presiunea pe care o simţi să răspunzi.






Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro