5 lucruri pe care le poți face diferit dacă vrei o relație sănătoasă
Rateurile în dragoste sunt ceva care aproape nu poate fi evitat. Dacă iubitul tău din liceu este întâmplător și soțul tău și tatăl copiilor tăi, atunci Cartea Recordurilor ar trebui să te înregistreze repede ca cea mai norocoasă femeie de pe planetă.
Problema este că uneori, greșelile, certurile și disfuncționalitățile sunt ceva care pot fi ușor confundate cu pasiunea. Uneori, inflamăm probleme și situații și ne victimizăm fie pentru atenție, fie pentru perioada frumoasă și blândă a împăcării. Inconștient, desigur.
Dar, o relație sănătoasă, pe care o crești frumos presupune un pic de „haide, stop” și nenumărate injecții dureroase de răbdare. Sunt câteva lucruri esențiale de care trebuie să ții cont, cum ții la ritualul de demachiere seara.
Trecutul nu poate fi șters
Până la urmă experiențele trecute sunt ceea ce ne fac să fim acum. Fie că îți place sau nu, iubitul tău este minunat și datorită tuturor lucrurilor pe care le-a trăit înainte să te cunoască pe tine sau fără tine. Nu îi poți băga memoria împreună cu rufele albe sensibile la spălat și să iasă „fără pată”. Acceptă în viața voastră de cuplu și bagajul iubitului tău. Fii blândă și înțelegătoare dacă uneori reacționează exagerat sau greșit în anumite situații din cauza acumulărilor trecute.
Nu există întotdeauna egalitate
Foarte important într-o relație sănătoasă este să înțelegi că să formați o echipă este cel mai important. Iar principiul unei echipe este că unul e priceput la ceva și altul la altceva. Nu există competiție, dar echilibrul este esențial. Este absolut natural și de altfel foarte productiv să existe perioade în care doar unul dintre voi este în centrul atenței în cuplu.
Sinceritatea e o formă de respect
Chiar dacă ești genul căruia nu îi place să dea explicații și pentru care independența este un aspect esențial al vieții, atunci când ești sinceră și deschisă cu partenerul tău în aspecte care aparent nu contează, poți preveni foarte multe certuri „despre nimic” și nu faci decât să hrănești încrederea lui în tine, ceea ce de fapt duce la libertate și relaxare. Și prin sinceritate este vorba despre detalii despre programul tău, despre cheltuieli, sau despre relațiile cu ceilalți.
Tăcerea este un răspuns
Un răspuns la întrebarea „Cât de mult ții la el?”. Atunci când există momente de tensiune sau când iubitul tău este supărat sau stresat, a-l ignora nu este niciodată o atitudine sănătoasă. Chiar dacă este poate varianta cea mai simplă. În ciuda faptului că te poți trezi cu reacții nervoase, repezeli și poate cuvinte urâte, este foarte important să îi arăți că îi ești alături și că te interesează el. „Cu ce te pot ajuta, dragul meu?” este cheia marilor succese.
Separați, dar împreună
Timpul petrecut separat poate fi uneori dureros. Ești foarte obișnuită să împarți totul cu el. Dar pe termen lung asta nu este deloc o idee bună. În primul rând, prietenele tale se vor simți trădate și părăsite. Apoi, este foarte posibil să ajungeți tu și iubitul tău în punctul de sufocare. Dacă nu vrei asta, învățați să vă acordați spațiu în relație. Până la urmă, e frumos să aveți ce împărtăși la finalul zilei, nu?