5 cele mai proaste sfaturi de dragoste. Nu le lua în seamă!
Dragoste & Sex · Relatii / De Georgiana Stanciu, 25.07.2018

Nu ducem lipsă de cărţi, articole sau bloguri care ne spun cum să avem o relaţie mai bună. Însă nu toate sfaturile trebuie luate în seamă!

Cercetările demonstrează că multe dintre sfaturile de dragoste pe care le primim nu sunt adevărate.

Iată 5 dintre ele:

Ar trebui să faci sex cu partenerul în fiecare zi

Există o mulţime de dovezi care evidenţiază beneficiile sexului frecvent, inclusiv îmbunătăţirea relaţie, reducerea stresului şi o fericire mai mare. Acest lucru i-a determinat pe unii oameni să afirme că e bine să ai cât mai multe contacte intime cu partenerul, astfel încât cuplurile ar trebui să facă asta cât mai mult posibil, chiar şi în fiecare zi.


Cu toate acestea, alte cercetări sugerează că mai mult sex nu face întotdeauna mai bine. Într-un studiu realizat cu mii de cupluri, Amu Muise şi colegii săi au descoperit că, în timp ce persoanele care au făcut sex mai des au fost mai fericite, a existat o limită. Să faci sex mai mult decât o dată pe săptămână nu a oferit nicio creştere suplimentară a fericirii. Într-un experiment în care cuplurile au fost rugate să dubleze frecvenţa sexuală, această schimbare nu a avut niciun efect asupra fericirii lor. Ceea ce pare să conteze mai mult decât frecbenţa sexuală este satisfacţia sexuală. Oamenii care sunt mulţumiţi de viaţa lor intimă tind să fie mai fericiţi şi mai mulţumiţi de relaţiile lor. Satisfacţia sexuală nu înseamnă neapărat să faci mai mult sex.


Deşi nu e nimic rău în a face mai mult sex, încercând să faci sex în fiecare zi poate deveni un stres, iar rezultatele ar putea fi total opuse decât cele dorite. Are sens să faci mai mult sex în contextul de a-ţi îmbunătăţi relaţia? S-ar putea să faci mai mult sport pentru a-ţi îmbunătăţi condiţia fizică, dar acest lucru va funcţiona pentru că are un impact direct asupra corpului. Prin urmare, faptul că îţi setezi să faci mai mult sex poate afecta nivelul de satisfacţie. Deci, dacă faci sex atunci când nu eşti în starea de spirit adecvată, experienţa nu va fi la fel de plăcută. De exemplu, cuplurile care încearcă să conceapă un copil tind să raporteze o satisfacţie sexuală mai scăzută, deoarece trebuie să programeze contactul sexual şi încep să privească acest act ca pe ceva ce trebuie dus la final, decât ca pe o expresie spontană a sentimentelor lor.


Bărbaţii şi femeile sunt prea diferiţi pentru a se înţelege cu adevărat unii pe alţii

Multe cărţi care conţin sfaturi de dragoste se bazează pe generalizări despre gen, cum ar fi: "Bărbaţii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus". E adevărat, există multe zone în care bărbaţii şi femeile diferă. Unele dintre aceste diferenţe sunt destul de mari, precum diferenţele fizice în ceea ce priveşte puterea şi înălţimea. Alte diferenţe sunt mai mici, ca diferenţele de personalitate. Cu toate acestea, există o suprapunere substanţială între bărbaţi şi femei, în special în cazul diferenţelor de persoanalitate. Atunci când vine vorba de înţelegerea unei persoane, a partenerului, judecând acţiunile acelei persoane având la bază sexul este mult mai puţin util decât încercarea de a le înţelege ca persoană. De fapt, convingerea că bărbaţii şi femeile sunt fundamental diferiţi a fost identificată de cercetători ca o credinţă maladaptivă care are un impact negativ asupra relaţiilor.


Ar trebui să te concentrezi 100% asupra partenerului

Desigur, ar trebui să te concetrezi asupra partenerului tău şi să faci ca relaţia să funcţioneze. Dar, e posibil, să te concetrezi prea mult pe el. Este bine ca un cuplu să-şi petreacă timpul cu alte cupluri. Studiile în care cuplurile au discutat aspecte personale cu alte cupluri au experimentat o apropeiere mai mare şi o creştere a pasiunii, în comparaţie cu cele care au discutat aceleaşi subiecte doar între ei. Interacţionarea cu ceilalţi şi împărtăşirea anumitor lucruri din relaţie pot întări legătura şi îţi poate reaminti de ce îţi iubeşti partenerul.

De asemenea, este bine să faci lucruri pe cont propriu şi să ai alte relaţii cu prietenii şi membrii familiei. Să aştepţi ca o singură persoană să îţi satisfacă toate nevoile sociale şi emoţionale îţi poate aduce dezamăgire. Stresul de zi cu zi, abilităţile interpersonale slabe sau trăsăturile personale problematice pot impiedica oamenii să aibă relaţia perfectă. Aşteptările în relaţii şi cerinţele înalte pot să te motiveze să lucrezi pentru a avea cea mai bună relaţie, dae dacă nu ai capacitatea de a face acest lucru, vei sfârşi cu dezamăgire. Nu este deloc o ideea rea să îţi îndrepţi atenţia către alte domenii ale vieşii tale sau către alte relaţii, în loc să te bazezi doar pe partenerul tău.

Toate ieşirile romantice să fie la fel

Multe cercetări susţin ideea cum că un cuplu ar trebui să aibă seri de ieşiri romantice, unde aceştia să îşi petreacă timpul unul cu celălalt. Dar acest sfat adesea nu reuşeşte să facă distincţia între tipuri diferite de întâlniri. Aşadar, poţi prespune că orice vei face cu partenerul tău, indiferent dacă vă plimbaţi, dacă staţi pe canapea sau dacă mergeţi la restaurant va fi benefic pentru relaţie. Deşi toate acestea pot aduce beneficii relaţiei, unele dintre ele ar putea avea un efect mai mare decât altele. În special, implicarea în activităţi noi şi interesante care tind să sudeze cuplul. Pasiunea în relaţie vine, în mare parte, din capacitatea celor implicaţi de a permite să se extindă, să dobândească noi calităţi, să înveşe lucruri noi despre ei înşişi şi să creeze noi interese. Relaţiile aflate la început sunt favorizate în acest caz. Dar relaţiile stabile pot face acest lucru dacă se implică în activităţi noi cu partenerul. Aceste activităţi nu trebuie să fie mari. Poate, pur şi simplu, să încerci un nou restaurant, un curs de gătit împreună sau să luaţi la pas un cartier în care nu aţi mai ajuns până acum. Profită din plin de ieşiri încercând ceva nou!

Cearta nu e benefică pentru relaţie

Mulţi oameni cred că cearta este ceva rău pentru relaţie. De fapt, disputele pot fi constructive, atunci când decurg corect. Dacă există probleme în relaţia ta şi nu le discutaţi, acestea vor rămâne nesoluţionate. O relaţie bună nu este una ca nu e conflictuală, ci una în care conflictele sunt gestionate cu pricepere. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să te cerţi cu orice ocazie. Uneori, trebuie să laşi lucrurile mici să treacă de la sine. O strategie utilă este acomodarea. Acomodarea înseamnă tolerarea comportamentului tău al partenerului. Deci, dacă partenerul tău face o remarcă deranjantă la furie, uită să facă ceva sau te critică, ignoră, mai degrabă decât să işti un scandal. Acest lucru permite cuplurilor să evite certurile inutile. Confruntarea poate fi foarte utilă şi productivă atât timp cât implică rezolvarea unei probleme reale. Nu trebuie să laşi lucrurile în voia sorţii dacă e vorba de o problemă importantă în relaţie care te deranjează. Dar, de asemenea, nu trebuie să transformi fiecare mic lucru neplăcut în comportamentul partenerului înntr-o luptă.
 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro