Sinéad O'Connor s-a convertit la islam și are alt nume

Vedete / 26.10.2018

Cântăreaţa irlandeză a anunţat că s-a convertit la islam şi şi-a schimbat numele. Ea a postat o înregistrare video în care depune jurământul de credinţă islamic.

Într-un mesaj publicat pe Twitter, vedeta le-a mulţumit musulmanilor pentru sprijinul acordat și a anunțat că și-a schimbat numele în Shuhada. Cântăreața a explicat că decizia este "concluzia naturală a călătoriei oricărui teolog inteligent" şi a postat un videoclip în care cântă adhanul - chemarea la rugăciune.

Joi, imamul irlandez Shaykh Dr Umar al-Qadri a publicat o înregistrare video în care artista depune jurământul de credinţă islamic, informează CNN.

Nu este prima dată când cântăreaţa, care anul trecut şi-a schimbat, legal, numele în Magda Davitt, vorbeşte public despre religie. În 1992, ea a stârnit controverse după ce a rupt o fotografie a papei Ioan Paul II în direct la un post de televiziune american.


Şapte ani mai târziu, ea a fost făcută preot al unei biserici independente din Lourdes. Biserica Catolică nu permite femeilor să devină preoţi și nu a recunoscut ceremonia.

Una dintre vocile marcante ale muzicii anilor '90, Sinead O'Connor a avut o viață agitată în ultima perioadă. Artista irlandeză, diagnosticată cu tulburare bipolară în urmă cu un deceniu, a vorbit de mai multe ori în public despre afecţiunile sale mintale. Ea i-a mărturisit prezentatoarei Oprah Winfrey, în 2007, că, înainte de a primi acel diagnostic, s-a confruntat cu "o frică copleşitoare" şi s-a gândit de mai multe ori să se sinucidă.


În 2015, Sinéad a încercat să-şi pună capăt zilelor printr-o supradoză, a recidivat apoi după câteva luni, pentru ca la scurt timp să fie considerată dispărută. Din fericire, a fost găsită în viaţă şi într-o stare relativ bună de sănătate în apropiere de Chicago.
  • MatzoGroso, vineri, 26.10.2018 15:07
    Haida de! A găsit religia perfectă pentru activiști!

    Madam CapRas, dar bună cântăreață, și-a găsit vocația. Perfect, s-o ia pe scăfârlia rasă de la vreun musulman țapăn de misogin, și apoi se va întoarce spășită la o religie care să nu permită maltratarea soțiilor (multe...)

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro