Moartea lui Şerban Ionescu. A început războiul pentru averea actorului!
Divertisment · Vedete / 28.11.2012

Îndrăgitul actor Şerban Ionescu a murit, în urmă cu o săptămână, după ce s-a luptat aproximativ un an cu o boală cumplită.

Şerban Ionescu avea 62 de ani în momentul în care a păşit în lumea celor drepţi, iar avocatul său, Cătălin Dancu, a vorbit recent despre averea şi despre testamentul maestrului. Acesta a mărturisit şi care erau cele mai mari dorinţe ale actorului, înainte de a muri. „Mi-a spus că-şi doreşte foarte mult să poată trăi ca să poată divorţa de Magda Catone. Asta a fost prima lui dorinţă de suflet. A doua lui dorinţă este în contradicţie cu prima. Mi-a spus că o iartă pe Magda Catone. Şi de aici a rezultat a treia dorinţă a lui a fost ca orice discurs negativ al meu la adresa Magdei Catone să înceteze pentru că ea oricum nu se va schimba“

, a spus Cătălin Dancu.

Avocatul a adăugat că, pe lângă Magda Catone şi fiul lor Carol, în testamentul lăsat de Şerban Ionescu ar apărea şi o femeie care i-a fost alături până în ultima clipă.

Potrivit televiziunii Pro TV, cel de-al treilea moştenitor este Irina Lehan, cea alături de care actorul şi-a petrecut ultimii ani din viaţă. Irina Lehan l-a însoţit pe Şerban Ionescu la clinica din Germania, iar la întoarcerea în România, acesta a locuit acasă la amanta lui. Cătălin Dancu a negat însă că Irina Lehan ar fi fost amanta lui Şerban Ionescu, numind-o „asistenta lui personală“.


Rămâne însă de văzut dacă Irina Lehan va primi ceva din averea lui Şerban Ionescu, ştiut fiind faptul că se află în război cu Magda Catone. Ultima „ciocnire“ între cele două a avut loc chiar la înmormântarea actorului. Potrivit ziarului Ring, Magda nu a lăsat-o pe Irina să-şi la revedere de la Şerban Ionescu, amanta actorului stând departe de sicriul iubitului ei. „Carol a stat langa el! Eu...“, i-ar fi spus Irina Lehan unei prietene.

Avocatul Cătălin Dancu a mai spus la Pro TV că, în ciuda neînţelegerilor dintre Magda Catone şi Irina Lehan, aceasta din urmă va rămâne cu o parte din averea lui Şerban Ionescu, deoarece testamentul a fost sigilat în prezenţa lui şi a unor martori.
„Spre disperarea multora, l-a făcut când era conştient. Vor fi multe surprize privind averea. Ceea ce e cert este că doamna Magda Catone, ca soţie supravieţuitoare, va dobândi, pe lângă jumătatea cuvenită, şi o optime din jumătatea lui Şerban Ionescu“, a încheiat avocatul.



Contactată de ziarul Libertatea, avocata Beatrice Maria Comăniceanu a explicat cum ar trebui să decurgă succesiunea, când la mijloc intervine şi un testament. „Testamentul face parte din cadrul procedurii succesorale. Doar moştenitorii fac cerere de dezbatere a succesiunii. Se verifică autenticitatea lui la Uniunea Notarilor, se verifică dacă nu este anulat sau dacă nu mai există altul. Dacă există mai multe testamente, rămâne valabil ultimul. Carol, fiul lui Şerban Ionescu, trebuie, pentru că este minor, să aibă un tutore, numit de Serviciul de Asistenţă Socială, din cadrul primăriei“

, a spus avocata.

Însă, avocata a precizat că împărţirea averii depinde de deciziile pe care Magda Catone le va lua. „Cota legală a moştenitorilor trebuie respectată şi doar Magda Catone poate să dea unei alte persoane (dacă este menţionată în testament), din partea ei. Doar dacă doreşte, pentru că nu ai voie să te legi de cota moştenitorilor. Masa succesorală se împarte astfel: soţia ia un sfert din averea lui Şerban(1/4), iar copilul primeşte trei sferturi (3/4)“, a încheiat Beatrice Maria Comăniceanu.

Averea lui Şerban Ionescu ar fi formată din trei locuinţe plus drepturile de autor din cele 52 de filme în care a jucat acesta. Două dintre cele trei imobile pe care le deţinea Şerban Ionescu se află în Bucureşti, iar altul în Otopeni.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro