3. Ce e Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR), mai exact?
Școala Comercială Austriacă din România – o’SCAR este un proiect educațional dezvoltat pe fondul crizei în învățământul profesional românesc, pe de o parte, și al lipsei de profesioniști în domeniul retail, pe de alta. Programul are la bază educația duală – o îmbinare a informațiilor teoretice și practice – și, prin el, elevii se pot forma ca profesioniști în meseria de comerciant-vânzător. Practic, copiii au șansa să învețe o meserie de la cei mai buni profesioniști din retail, companiile partenere în proiect asigurând pregătirea lor practică. Proiectul începe în septembrie cu două clase de învățământ profesional în cadrul Colegiului Economic “Costin C. Kirițescu” din București unde, pe o durată de trei ani, absolvenții de clasa a VIII-a pot să urmeze cursuri de formare profesională.
Și asta nu-i tot. Când termină școala, copiii au prioritate la angajare în cele șapte companii și, în plus, primesc un certificat profesional recunoscut pe plan european. Iar până atunci, cât timp învață, merg la practică și la școală, elevii pot primi o bursă lunară de până la 400 de lei, în funcție de rezultatele obținute, și li se pot deconta costurile de transport în comun pe toată perioada studiilor.
Am făcut un calcul. 400 de lei pe lună este jumătate din salariul minim pe economie. Banii ăștia pot fi un real ajutor pentru unii dintre copii. Tot ce trebuie ei să facă este să se țină de școală.
Astfel, îi încurajez pe tineri să nu rateze următoarele etape de înscriere, ce vor avea loc pe 20 și 21 august și 3 și 4 septembrie la Colegiul Economic “Costin C. Kirițescu”. De asemenea, după înscriere vor putea chiar să aibă prima lor întâlnire cu profesioniștii din companii, în etapa de preselecție.
4. La ce le mai folosește tinerilor de azi învățământul profesional?
Aud tot mai mulți tineri că ei vor să se facă manageri. Dacă s-ar putea să ardă mai repede niște etape, mulți ar face-o. Ei bine, vă spun eu, din proprie experiență – dacă vrei să rămâi sus pe termen lung, trebuie să fii pregătit să începi de la bază. Asta îți dă și o perspectivă sănătoasă, constructivă asupra lucrurilor. Dacă te trezești brusc în vârful unei piramide, te ia amețeala, nu? Dar, dacă pleci de la baza ei, urcând treaptă cu treaptă, înveți să ții piept dificultăților, înțelegi cu ce ai de-a face și îți câștigi dreptul de a fi acolo, sus.
`Doamna Teo` este un om `de succes`? Da, poate potrivit noului inteles al acestui termen. Ea se ocupa de un proiect in domeniul educatiei? Ce model ofera? Cel al unei persoane spontane si cu oarecare talent pentru divertisment, dar care a ales calea prostitutiei intelectuale? In fiecare zi poti vedea la televiziunile de calibrul `Canal D`vastitatea si diversitatea `Gradinii Domnului`...
Nu pot sa uit prima ei emisiune TV, impreuna cu badea... Un triumf al onomatopeelor! O insulta totala! Ca orice prost, crede ca a muncit. Daca nu stiati este si profesor universitar. Abia daca poate scrie dupa dictare, la nivel de clasa a 2-a. Am dubii ca a terminat liceul, insa ea defileaza cu diplome si mastere, una mai colorata ca alta. Nu are nici o calificare absolut nici una. Sa-i suferinta usoara
Pai daca ai ajuns , trebuie sa cobori( asa e in gara!!)!Daca asta e scopul sa ajungi ceva sau undeva, e clar ne_am inselat!
De ce trebuie spus "VEDETA" si nu prezentatoare tv sau moderatoare tv, nu inteleg. Unde se distribuie diplomele de vedeta?