Dacă la „MasterChef“ este dur şi acid, în viaţa personală Sorin Bontea este un familist convins şi un tip blând, după cum el însuşi recunoaşte.
Tată a doi copii şi căsătorit de aproape 20 de ani, Sorin îşi aminteşte cu drag cum şi-a cucerit soţia şi a acceptat să discute cu noi despre viaţa sa de familie şi despre celebrul concurs culinar de la Pro TV.
eva.ro: Cum ai devenit bucătar? Cine te-a inspirat?
Sorin Bontea: M-a inspirat mama mea, care a fost bucătăreasă. De mic am stat pe lângă ea prin bucătărie şi cred că atunci am prins gustul gătitului. A început să-mi placă şi aşa am ajuns să merg la o şcoală de profil. De acolo lucrurile s-au legat, pasiunea mea a devenit tot mai mare.
Am muncit foarte mult şi nu am sărit nicio etapă din cariera unui bucătar profesionsit, am început de jos, dar am avut ambiţie şi am făcut totul cu foarte mare dăruire şi respect, atât pentru client, cât şi pentru meseria mea.
Acasă cine petrece mai mult timp în bucătărie, tu sau soţia ta?
Soţia. Acasă nu prea am timp să stau în bucătărie. Soţia mea găteşte excelent, îmi plac toate preparatele ei. Chiar nu exagerez, le pregăteşte foarte bine.
Care a fost cea mai exotică sau cea mai specială mâncare gătită de tine pentru soţia ta?
Cred că un preparat asiatic, pe bază de legume, creveţi şi muguri de bambus.
Mănânaci acasă sau la restaurant?
De obicei acasă. Gătim des, să nu vă imaginaţi că mănânc numai chestii sofisticate în fiecare zi. Îmi plac ciorbele foarte mult, peştele, copiilor le plac pastele.
Acasă eşti sever? Cum te înţelegi cu copiii tăi?
Nu sunt sever deloc. Am o relaţie foarte apropiată cu copiii mei şi îmi place să cred că sunt mai degrabă prietenul lor. Eu, unul, aşa încerc. Sigur, atunci când se impune, ştiu să pun piciorul în prag.
Copiii mei nu m-au văzut niciodată la serviciu, însă ştiu să facă distincţia între job şi viaţa de familie, ei mă ştiu cum sunt acasă, aşa că nu au existat probleme. Sunt un tip care lasă problemele la uşă atunci când ajunge acasă.
Care au fost cele mai importante personalităţi pentru care ai gătit până acum?
Nicholas Cage, fetele Madonnei, Ion Iliescu, Roger Moore, Cătălin Popescu Tăriceanu, fotbaliştii de la Manchester United şi mulţi, mulţi alţii.
În primul sezon al emisiunii ai fost cel mai exigent jurat. În acest sezon pari mai apropiat de concurenţi şi mai glumeţ. De unde vine această schimbare?
Nu ştiu dacă e neapărat o schimbare. Eu, ca jurat, funcţionez după aceleaşi principii şi îmi păstrez criteriile intransigente.
Suntem poate mai relaxaţi şi pentru că am ajuns la sezonul al doilea şi ne-am sudat ca echipă. Plus că anul ăsta am văzut şi mulţi concurenţi foarte simpatici.
Cât de mult cântăreşte cuvântul tău în discuţiile cu ceilalţi doi juraţi?
În acest show, părerea fiecăruia dintre noi, juraţii, contează la fel de mult şi are aceeaşi greutate în luarea deciziei finale. Întotdeauna suntem doi la unu, nu poate fi acuzat nimeni că are favoriţi.
Ai păstrat legătura cu foştii concurenţi?
Da, foştii concurenţi au continuat să mă sune după terminarea show-ului, mi-au cerut sfaturi, m-au chemat la evenimentele lor şi ne-am revăzut pe platourile de filmare la sezonul doi.