Dosar Eva. 7 celebrități din România care s-au războit cu presa

EBA, acuzată că se droghează

În noiembrie 2007, fiica preşedintelui a dat în judecată două publicaţii care au acuzat-o că s-ar fi drogat cu cocaină. Procesul a început în ianuarie 2008, iar EBA a cerut daune morale de un leu.

În 13 noiembrie 2007, cotidianul "Tricolorul" a publicat un articol în care se arăta că motivul despărţirii dintre Elena Băsescu şi Andrei Hrebenciuc ar fi drogurile şi că el i-ar fi reproşat că "s-ar droga prea mult". A doua zi, şi cotidianul "Can Can" a publicat un articol intitulat "Elena Băsescu acuzată că se droghează cu cocaină", în urma articolului apărut în "Tricolorul".

Elena Băsescu a introdus, la Judecătoria sectorului 5 Bucureşti, o acţiune civilă faţă de SC Editura Speranţa SRL, compania care edita cotidianul "Tricolorul", faţă de SC Can Can SRL şi faţă de autorii articolelor. În reclamaţia sa, EBA arăta că îşi asumă "statutul de persoană devenită publică, datorită legăturii de rudenie cu preşedintele actual al statului român" şi că în repetate rânduri a ignorat "micile răutăţi", dar articolele respective au determinat-o "să iasă din pasivitate şi să ia atitudinea corespunzătoare".
În plângere, Elena Băsescu a dezminţit afirmaţiile şi arăta că va depune ca probă un set de analize efectuate în ziua imediat următoare publicării articolului respectiv şi că ar fi de acord cu repetarea acestora, dacă judecătorii vor considera necesar.

Elena Băsescu aprecia că prin publicarea acelor articole i-ar fi fost provocat un "prejudiciu de ordin moral reliefat în primul rând prin afectarea imaginii de persoană publică cu o reputaţie morală neştirbită, precum şi datorită imixtiunii în viaţa privată". Fiica preşedintelui mai arăta că în urma acestor articole a resimţit o atitudine ostilă în rândul colegilor de serviciu, al cunoscuţilor şi al opiniei publice.

În iunie 2008, Judecătoria Sectorului 5 i-a dat câştig de cauză Elenei Băsescu, întrucât "i s-a încălcat dreptul la onoare şi reputaţie". Ulterior, editura de care aparţine ziarul "Tricolorul" a făcut apel, dar acesta a fost respins, pe motiv că nu a fost achitată taxa de timbru, necesară la dosar. "Apelul declarat de ziarul Tricolorul a fost respins ca netimbrat, astfel că a fost menţinută decizia Judecătoriei Sectorului 5, care a reabilitat imaginea Elenei Băsescu", a explicat Radu Pricop, avocatul Elenei Băsescu.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro