Dosar Eva. 7 celebrități din România care s-au războit cu presa

Andreea Marin, specialistă în procese

"Zâna surprizelor" are la activ mai multe bătălii cu presa. Ea a decis să taxeze orice derapaj care îi aduce atingere imaginii şi vieţii private.

În 2008, Andreea Marin a câștigat un proces cu revista Star, instanța dispunând ca vedeta să primească 20.000 de euro ca despăgubiri. "Zâna" nu a primit însă banii, pentru că firma care edita revista a intrat în faliment, iar publicația a fost tipărită de altă societate. În 2009, Andreea a pierdut un proces intentat cotidianului Cancan şi revistei Ciao!, prin care solicita despăgubiri de 500.000 de euro pentru că fusese fotografiată în 2008, în sânii goi, pe plajă, în locuri publice, pe Coasta de Azur.

Vedeta şi-a luat revanşa anul acesta, ea câştigând un proces deschis împotriva postului de televiziune Kanal D şi a emisiunii "Cancan TV". Curtea de Apel Bucureşti a decis că e corectă sancţiunea de 50.000 de lei aplicată de C.N.A. postului Kanal D şi pentru încălcarea dreptului Andreei Marin Bănică la imagine şi la viaţă privată în emisiunea Cancan TV din 1 septembrie 2011. Potrivit unei sesizări transmise CNA prin intermediul unui cabinet de avocatură, pe 1 septembrie, în jurul orei 21.30, Andreea Marin Bănică a mers împreună cu mama soţului ei şi cu o prietenă la un restaurant din Bucureşti, pentru a lua masa, cu o ocazie specială. "După un timp, a venit la noi la masă o echipă a emisiunii «Cancan TV» (incluzând două persoane, cea cu microfonul în mână, numită Natalia Mateuţ din câte am aflat ulterior, şi cameramanul, a cărui cameră de luat vederi transmitea în direct). Le-am transmis clar că nu doresc să am nicio intervenţie în emisiune şi că trebuie să plece, pentru că sunt în cadrul intim. Cu toate acestea, am fost pusă fără voia mea în faţa camerei, a luminii şi a microfonului, precum şi a domnişoarei insistente, care nu a acceptat că am refuzat clar orice tip de dialog. Ca jurnalist cu experienţă, cunosc faptul că nu intră în practica şi deontologia acestei meserii, nicidecum a obliga pe cineva să-ţi răspundă la întrebări, cu atât mai puţin când acea persoană se află într-un cadru privat, aşa cum eram noi, petrecând o parte a timpului liber”, a scris Andreea Marin Bănică în sesizare.

Vedeta a acuzat și faptul că filmarea nu a fost întreruptă. "Am preferat să mă ridic de la masă şi am decis să plec, deşi aş fi dorit să rămân în compania soacrei şi a prietenei mele, iar echipa de filmare a continuat să mă urmărească şi să mă filmeze, până când am ajuns în parcarea unde aveam maşina. Am evitat pe cât posibil microfonul şi întrebările lipsite de substanţă ale domnişoarei Natalia Mateuţ şi mi-am văzut de drum către maşină, urmând să mă îndrept spre casă cât mai repede cu putinţă, nu pentru că ar fi normal ca o persoană (publică sau nu, nu are importanţă) să fie hărţuită în acest mod şi să dea socoteală pentru felul în care îşi petrece timpul liber, ci pentru că nu mi-am dorit ca această situaţie lipsită de respect să îi deranjeze şi pe ceilalţi", a mai spus Andreea Marin.
Ea a adăugat că ar fi avut o altă reacţie, asumată, dacă ar fi fost aşteptată la ieşirea din restaurant, caz în care şi-ar fi asumat statutul de persoană publică. Astfel, Andreea Marin consideră că, preluându-se şi difuzându-se imagini din viaţa sa privată în ediţia din 1 septembrie a emisiunii “Cancan TV”, Kanal D a încălcat dreptul ei la viaţă privată şi dreptul la propria imagine.

Kanal D a contestat amenda la Curtea de Apel Bucureşti. Pe 8 martie, instanța a respins cererea Kanal D ca neîntemeiată şi a admis cererea Andreei Marin Bănică, hotărârea fiind definitivă, dar nu şi irevocabilă.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro