Dosar Eva. 5 vedete din România care au luptat cu depresia după ce au născut

Laurette, speriată că trebuie să se descurce singură cu un copil

Vedeta a născut prin cezariană, pe 8 decembrie 2011, o fetiță de nota 10, Serena Luce Maria. În loc să fie fericită, mămica a clacat imediat, speriată de responsabilitatea pe care o avea.

Cu toate că iubitul ei, Mihai, a fost aproape de ea și chiar a filmat nașterea, vedeta s-a simțit depășită de situație și a suferit de depresie postpartum. "În prima lună după naștere plângeam în fiecare noapte, în fiecare zi, nu știam ce se întâmplă cu mine. Am suferit de depresie, pentru că nu am avut pe nimeni să mă ajute. Odată cu apariția unui copil toată viața îți este dată peste cap. Se pune punct la tot ce a fost până atunci și începe o nouă viață. Cu toate acestea, dacă aș putea să dau timpul înapoi tot aș rămâne însărcinată, chiar dacă nu e ușor să fii mamă", a declarat Laurette în emisiunea "Poveștiri adevărate", de la Acasă TV.

Laurette Atiendehou nu a învins pe deplin sentimentul de nesiguranță. Deși are un partener care o iubește și o fetiță superbă, mulatra născută din tată beninez și mamă româncă a declarat răspicat că nu se va căsători niciodată, deoarece nu are încredere în ceea ce-i rezervă viitorul în privința relației sale. "Noi n-o să ne căsătorim. Eu mi-am pus de foate multe ori întrebarea dacă aș vrea să mă căsătoresc sau nu și am ajuns la concluzia că nu. Pentru că nu vreau să mă văd divorțată", a declarat ea pentru Antena 1.

Depresia postpartum este o condiție medicală severă ce poate apare în primele luni după naștere. Fără tratament, depresia postpartum poate avea o evoluție prelungită. Această boală este foarte frecventă, afectând una din opt femei în timpul primelor luni după naștere. Potrivit ziarului Libertatea, depresia postpartum poate să apară și după avort spontan, nașterea unui făt mort sau adopție. În cazuri rare, o femeie cu depresie postpartum poate dezvolta simptome psihotice care o pot pune în pericol pe pacientă și pe cei din jur.

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro