La Șezătoare - inspirație tradițională adusă în București
Divertisment · Stiri / 25.09.2013

Andreea Esca, Amalia Enache, Eli Roman și alte 30 de doamne și domnișoare au redescoperit sâmbătă, 21 septembrie, plăcerea de a coase motive tradiționale pe etamină. Totul s-a petrecut în cadrul evenimentului La Șezătoare,un atelier de inspiraţie tradiţională organizat de Fundația PACT.

Evenimentul a avut loc sâmbătă, 21 septembrie, la Coftale, și a fost structurat sub forma a patru ateliere de cusut, coordonate alternativ de cele două invitate speciale ale Fundației PACT. La eveniment au participat și Andreea Esca, Amalia Enache și Eli Roman, toate cunoscute drept promotoare ale iei românești.
 
Pe lângă atelierele de cusut pentru doamne și domnișoare, doamna Marilena Iusifaru din Corbeni, meșter popular, i-a învățat pe copiii prezenți să făcă păpuși tradiționale. De asemenea, participanții au putut achiziționa direct din locație ii recondiţionate, costume populare reinterpretate pentru portul urban și multe alte obiecte tradiționale oferite de partenerii acestui proiect, La Blouse Roumaine, Atelierul de Haine, Iutta și Mihaela Ivana.

La Șezătoare este, de asemenea, un precursor al evenimentului Petrecerea Țărăneasă. Recolta de bine, pe care Fundaţia PACT îl pregătește pentru luna octombrie a acestui an și care promite să aducă satul românesc din sudul țării în București. Invitații vor servi servi bucate tradiţionale pe ritmuri de doină, vor ridica un pahar în cinstea sunetelor armonioase ale ansamblurilor din comunități, şi nici nu vor şti când au intrat în horă cu toții.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro