A fost descoperită o nouă cameră în piramida din Giza
Divertisment · Stiri / 20.11.2017

Oamenii de știință au găsit o cameră ascunsă în piramida din Giza, fiind prima descoperire de acest tip în structura din secolul al XIX-lea. Această descoperire ar putea crește interesul oamenilor în faraoni.

Oamenii de știință tocmai au descoperit o cameră ascunsă în piramida din Giza

Într-un articol publicat în revista Nature, o echipă internațională de specialiști a declarat că golul de 30 de metri adâncime din interiorul piramidei este situat deasupra galeriei Grand și are o secțiune transversală similară. Scopul camerei este neclar și nu se știe dacă a fost construită cu o anumită funcție în minte.

Oamenii de știință au făcut descoperirea folosind imagistica cu raze cosmice, înregistrând comportamentul particulelor subatomice numite muoni, care penetrează piatra ca razele X, doar că mult mai adânc.



Piramida este, de asemenea, cunoscută sub numele de Piramida lui Khufu, constructorul său, adică un nume de faraon aflat la a 4-a dinastie, care a domnit între anii 2509 și 2483 înainte de Hristos. Vizitatorii piramidei se pot plimba printr-un tunel lung pentru a ajunge la galeria Grand. Camera nou descoperită nu pare a fi conectată la alte pasaje interne cunoscute.

Oamenii de știință implicați în descoperire au spus că aceasta a evidențiat utilitatea fizicii moderne a particulelor în arheologie. Aceasta este o premieră, după cum a declarat Mehdi Tayoubi, co-fondatorul proiectului ScanPyramids și președintele institutului Heritage Innovation Preservation. Aceasta a declarat că ar putea fi compusă dintr-una sau mai multe structuri noua cameră sau că ar putea fi o altă mare galerie. Se crede că a fost ascunsă încă de la construcția piramidei.


Piramidele din Giza, ultima minune care a supraviețuit din lumea antică, au captivat vizitatorii de când au fost construite ca și camere de înmormântare regale acum 2.500 de ani. Experții au păreri împărțite în legătură cu modul în care au fost construite, așa că descoperirile relativ minore generează un mare interes.

La sfârșitul anului trecut, de exemplu, scanarea termică a identificat o mare anomalie în piramidă - trei pietre adiacente la baza sa, care au înregistrat temperaturi mai mari decât altele. Speculațiile că mormântul regelui Tutankamon conține și alte camere au sporit interesul în ultimii ani, înainte ca scanările și alte instrumente să dovedească invaliditatea speculațiilor.


Tayoubi a declarat că echipa de specialiști intenționează să lucreze și cu alți profesioniști pentru a găsi mai multe ipoteze cu privire la zona recent descoperită.

Sursă: time

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro