Sărbători fără stres: 10 sfaturi care te ajută să te bucuri de timpul liber

Divertisment / 23.12.2017

Ceea ce ar fi trebuit să fie cea mai relaxantă perioadă din an, pentru unele persoane este exact opusul. Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, unii dintre noi devenim din ce în ce mai stresaţi, anxioşi şi chiar depresivi.

Motivele pentru această situaţie sunt diverse, însă cele mai frecvente sunt efortul financiar mare, dependenţa de cumpărături, teama de singurătate sau chiar singurătatea în sine, notează Mediafax.

De la strategii de eliminare a stresului, la diferite tipuri de mâncare care ne oferă o stare de bine şi ne fac opimişti, iată 10 recomandări ale specialiştilor pentru a simţi din plin bucuria sărbătorilor.

1. Bucură-te de soare şi de lumină


Bucură-te de orele de lumină şi de soare şi ieşi la o plimbare în aer liber. Soarele stimulează producţia de serotonină şi ajută la ameliorarea tulburărilor afective sezoniere. Specialiştii recomandă petrecerea timpului în aer liber sau lângă o fereastră în zilele luminoase. De asemenea, o alternativă este fototerapia, o metodă de tratament care utilizează acţiunea luminii asupra pielii.


2. Aromaterapie cu esenţă de citrice


Studiile care se ocupă de depresia au descoperit că parfumul anumitor citrice generează o stare de bine şi confort şi atenuează stresul. Pentru o stare de bine continuă, picură pe o batistă câteva picături de ulei esenţial de lămâie sau portocală şi păstreaz-o în buzunar.

3. Plimbări în aer liber


Experţii spun că plimbările regulate au un efect liniştitor asupra creierului, contribuind la reducerea anxietăţii şi la îmbunătăţirea somnului.


4. Presopunctură


Locul cărnos dintre degetul arătător şi cel mare este cunoscut ca hoku în medicina tradiţională chineză. Presează acest punct timp de 30 de secunde pentru a reduce stresul şi tensiunea în partea superioară a corpului. Aşa că dacă te simţi compleşit de stresul de sărbători, apasă acel punct şi respiră adânc.

5. Fă mai puţine, bucură-te mai mult


Ne dăm peste cap pentru a le face altora pe plac de sărbători: cumpărături, reţete, felicitări şi vizite. În locul acestor lucruri, ar trebui să avem grijă de noi înşine spunând ”nu” măcar din când în când.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro