17
Proiect avangardist de locuință: Casa cu piscină pe acoperiș, ideea unui arhitect cu imaginație
Divertisment · Pasiune / 01.04.2019

O casă de vacanță cu piscină pe acoperiș e soluția perfectă pentru a îmbina utilul cu plăcutul: economisești spațiu și ai piscină cu o priveliște de vis.

Mulți dintre noi visează la o casă de vacanță pe malul mării, în care să-și petreacă toată vara, bucurându-se de soare și de valuri, departe de tumultul orașului și de griji. Arhitectura modernă oferă soluții diverse și ingenioase - Anti Reality, o pagină de Instagram care îmbină arta cu arhitectura, propune un proiect neconvențional, o casă cu piscina pe acoperiș.

"Summer House" este o casă cu acoperiș în formă concavă, ca un bazin, perfect pentru piscină. Construită pe o stâncă de pe malul mării, locuința ar asigura o priveliște superbă a răsăritului sau apusului soarelui, iar accesul în piscină se poate face pe scara exterioară.


"Scopul meu a fost să creez o versiune inversată a acoperișului care să poată fi adaptată în forma unei piscine"
, a declarat autorul proiectului pentru Bored Panda. "Structura acoperișului este susținută de trei nuclee, două dintre ele fiind bucătăria și baia, iar aici am introdus niște țevi de drenare a apei. Conceptul este foarte idealist, dar se bazează și pe logică", a mai spus acesta.

Cu o suprafață utilă de 85 de metri pătrați, casa imaginată pentru a fi construită pe un țărm stâncos are contact direct cu apa. Locuința constă în două părți principale: un spațiu de locuit și piscina situată pe acoperiș. Zona de locuit, cu o formă triunghiulară, are un living central și un inel exterior pe care te poți deplasa și care oferă o vedere panoramică a mării.


"Structura casei se bazează pe aceste trei nuclee care o compune: baia, bucătăria și un dormitor. Acestea se află într-un spațiu deschis multifuncțional care servește și ca living și ca sufragerie", a explicat autorul. "Aceste mici încăperi ovale (localizate în interiorul nucleelor din structură) constituie singurele elemente permanente ale interiorului. Livingul este mărginit de un perete mobil care permite aranjarea liberă a spațiului. Asta oferă posibilitatea adaptării la nevoile proprietarului"
, a adăugat acesta.

Una dintre intențiile design-ului a fost realizarea unei case complet deschisă către împrejurimi, oferind posibilitatea de a observa și de a intra în contact cu natura. "Summer House a fost concepută ca o locuință de vacanță și de weekend, care să-ți scoată orașul din minte", a explicat arhitectul.

Creat ca o platformă a ideilor fără limite din arhitectură, Anti Reality oferă mai multe proiecte avangardiste, câteva fiind prezentate, de asemenea, de Bored Panda.
Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro