Senzaţional: Al cui este copilul Mădălinei Manole?
Cazul Mădălina Manole nu încetează să ne surprindă şi evoluează, se pare, cu totul şi cu totul în alte nuanţe, diferite de viaţa pe care a avut-o vedeta.
Cazul Mădălina Manole nu încetează să ne surprindă şi evoluează, se pare, cu totul şi cu totul în alte nuanţe, diferite de viaţa pe care a avut-o vedeta. Zilele acestea o altă ştire bombă, o ipoteză şocantă chiar, a venit să ne tulbure de-a dreptul. În procesul deschis de familia Manole împotriva lui Petru Mircea, pentru custodia celui mic, a apărut o nouă informaţie, aceea conform căreia soţul Mădălinei Manole nu ar fi tatăl biologic al micului Petru. Declaraţia a fost făcută chiar de domnul Manole care, pe lângă toate acuzele aduse la adresa ginerelui său, a găsit de cuviinţă să o adauge şi pe aceasta.După prima înfăţisare la proces, la ieşirea din sala de judecată, Ion Manole a lăsat să se înţeleahă că nepotul lui nu este fiul biologic al lui Petru Mircea, argumentul fiind acela că micuţul s-a născut în urma unei fertilizări in vitro care a fost efectuată la Maternitatea Giuleşti.
Părinţii Mădălinei Manole au deschis un nou proces împotriva fostului soţ al fiicei lor, prin care le cer magistraţilor să le permită să-şi viziteze nepotul, pe care susţin că nu l-ar mai fi văzut de multă vreme. "Prin lege, să-mi dea voie să am un program să-mi vizitez şi eu nepotul"
Pentru stabilirea sau nu a programului de vizită, dar şi pentru o eventuală încredinţare a copilului bunicilor săi din partea mamei, va fi demarată o anchetă socială, acasă la familia Manole, care are menirea să stabilească dacă familia vedetei beneficiază de toate condiţiile necesare creşterii unui copil.
Şerban Georgescu, adevăratul tată?
Nu este pentru prima dată când se vehiculează ideea conform căreia Petru Mircea nu ar fi tatăl biologic al copilului Mădălinei Manole. În toată această perioadă de când artista s-a sinucis, au existat voci care au spus că Madalina Manole a folosit, în cadrul fertilizării in vitro, lichidul seminal congelat al fostului ei soţ, Şerban Georgescu. "Din câte ştiu, Mădălina şi Şerban au fost în nenumărate rânduri la clinici particulare. Fiecare a urmat un tratament specific, aşa cum au făcut mai târziu Mădălina şi Petru Mircea. Eu nu ştiu ce a făcut fata mea cu analizele sau ce s-a întâmplat cu eprubetele de la Şerban Georgescu. Nimic nu este exclus, iar toate aceste informaţii au rămas în bazele de date ale clinicilor respective"
Nu este exclus ca în cadrul procesului aflat pe rol să se ceară o probă ADN, iar acest lucru este confirmat şi de avocatul familiei Manole.
Care este mărul discordiei?
Pe lângă lupta disperată care se dă pentru copil, această poveste ascunde o serie de elemente de ordin financiar care nu pot fi trecute cu vederea. La puţin timp de la tragica dispariţie a Mădălinei Manole, părinţii au deschis subiectul moştenirii şi, în special, al casei din Otopeni. Aceleaşi declaraţii au fost auzite şi după prima înfăţişare din proces, care a avut loc zilele acestea: "Dacă se dovedeşte cu acte că acest individ nu este tatăl biologic al nepotului nostru, atunci Petru trebuie să plece din casa de la Otopeni", a mai spus Ion Manole.
Mădălina Manole a fost găsită moartă, în dimineaţa zilei de 14 iulie, de ziua ei de naştere, chiar de soţul său, Petru Mircea. Ancheta, care s-a desfăşurat pe parcursul mai multor luni, a demonstrat clar că vedeta s-a sinucis, înghiţind o cantitate substanţială de Furadan.
Ce este fertilizarea in vitro?
FIV este o tehnică de reproducere umană asistată, la care se apelează după ce toate tratamentele clasice au eşuat (inclusiv cealaltă procedură de reproducere umană asistată, mai puţin invazivă – inseminarea artificială) sau în cazuri de infertilitate mai grave, unde se recomandă din start fertilizarea in vitro (lipsa trompe, infertilitate masculină gravă).
Dupa stimularea hormonală a ovarelor, ovocitele (celulele germinative feminine) sunt extrase şi se pun în contact cu spermatozoizii partenerului într-o eprubetă (in vitro). Spermatozoizii vor fecunda ovocitele şi astfel se vor obţine embrioni care vor fi introduşi în uterul viitoarei mame, unde, în cazul fericit, aceştia vor continua să se dezvolte, rezultând sarcina. Şansele de reuşită a acestei proceduri (obţinerea unei sarcini viabile) sunt însă destul de mici, procentele estimate de majoritatea clinicilor fiind în jur de 30-35%.