Partea îngrozitoare a celebrității: vedete care au fost răpite. Unele povești s-au sfârșit tragic

Shin Sang-Ok și Choi Eun-Hee

Răpirea lui Shin Sang-Ok și Choi Eun-hee este unul dintre cele mai bizare și dramatice evenimente din istoria cinematografiei mondiale. În 1978, Choi, o actriță de top din Coreea de Sud, a dispărut în Hong Kong, unde se presupunea că avea o întâlnire cu un potențial investitor pentru o școală de film. Mai târziu s-a aflat că a fost răpită și dusă în Coreea de Nord. Shin, fostul ei soț și un regizor de succes, a plecat în căutarea sa și a fost, de asemenea, răpit.
 
După o perioadă de cinci ani în care Shin a încercat să evadeze și a fost închis într-un lagăr de reeducare, perechea a fost reunită de Kim Jong-il, care le-a dezvăluit că dorea să le folosească talentul pentru a îmbunătăți industria de film nord-coreeană și a-i construi o reputație internațională. Sub supraveghere strictă, Shin și Choi au creat un număr de filme pentru regim, inclusiv pelicula „Pulgasari”, un film cu monștri care a avut un mesaj subtil anti-comunist.
 
Filmul a fost inspirat de Godzilla și a devenit o lucrare de cult în afara Coreei de Nord. După aproape o decadă de captivitate, în 1986, Shin și Choi au reușit să evadeze în timpul unei călătorii în Viena, cerând azil la ambasada SUA. După întoarcerea lor în Coreea de Sud, povestea lor incredibilă a fost primită cu scepticism de unii, care au crezut că răpirea a fost o înscenare pentru a evada de problemele financiare și legale ale lui Shin. Însă, cu timpul, povestea lor a fost acceptată ca fiind autentică, iar Shin Sang-Ok și Choi Eun-hee au fost recunoscuți ca victime ale unei scheme politice neobișnuite.
 
După revenirea în Coreea de Sud, Shin a continuat să facă filme, dar niciodată nu a scăpat complet de trauma experienței sale nord-coreene.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro