Sambata si duminica - avanpremiera si vernisaj
La Teatrul Bulandra are loc, sambata, 28 iunie, avanpremiera spectacolului "Buy me with a coffee", un spectacol din cadrul proiectului "Blog The Theatre". Duminica esti invitata la Muzeul Taranului...
La Teatrul Bulandra are loc, sambata, 28 iunie, avanpremiera spectacolului "Buy me with a coffee", un spectacol din cadrul proiectului "Blog The Theatre". Duminica esti invitata la Muzeul Taranului Roman pentru a intra in universul "Hranei", asa cum era el vazut de taranii romani din trecut.Avanpremiera "Buy me with a coffee"
Cum ar fi daca de data asta tu ai fi super eroul? Si daca ai putea sa controlezi spatiul si timpul? Sa fii protagonistul? Poate un poet star rock? O zeita punk? O printesa razboinica? Un erou social al standup comedy-ului?
In seara asta trei oameni obisnuiti au sansa sa fie eroii lor preferati in fata publicului. Lupta a inceput, armele sunt povestile lor iar miza e un mod diferit de a vedea viata in cenusiul Bucurestiului.
Distributia:
Elfa - Katia Pascariu
Kaizer Gogu - Laurentiu Banescu
Janie - Cristina Marchisano
Regie: Ana Margineanu
Coregrafie: Andreea Duta
Avanpremiera "Buy me with a coffee"
Sambata, 28 iunie, ora 20.00
Teatrul Bulandra - Sala Izvor (Str. Schitu Magureanu nr. 1)
Dupa textele: "Analiza" de Andreea Dora Musetescu, blog Ozanessme; "Mata" de Mihai Alexandru Lazar, blog Kaizer Gogu, "Pauza s-a terminat" de Ioana Carina Gheorghe, blog Janie.
Un spectacol din cadrul proiectului "Blog The Theatre"
Un singur vernisaj, doua expozitii, aceeasi tema: hrana
Suntem ceea ce gandim, faptuim, vorbim, visam. Dar in substanta noastra vie, suntem ceea ce mancam. Ingerii nu mananca, se prefac doar. Noi suntem carne si sange de animal sacrificat, ne hranim prin violenta si moarte, suntem lapte de femeie, de oaie, de vaca, hrana dulce si blanda, suntem rod de plante ucise ca graul sau culese fara durere, ca marul si ciuperca. Suntem, simbolic vorbind, animalul ucis sau planta chinuita, ingropata, secerata, trecuta prin foc, materia martir care capata putere prin sacrificiu initiatic.
Muzeul Taranului Roman lanseaza o noua provocare: un singur vernisaj, doua expozitii; o singura tema, doua viziuni; un singur muzeu, doua lumi:
Hrana care leaga - o noua sala care intregeste expunerea permanenta a muzeului.
Hrana taraneasca - expozitie temporara, pana pe 29 septembrie, in Sala Oaspeti.
La mesele rituale de nunta, ursitori, botez, inmormantare, pomeniri, alimentul este deopotriva hrana si ofranda.
De la Caderea "alimentara" in pacat si pana la Mantuirea prin hrana sfanta, parcurgem un urcus programat de stramosi, intesat de prescriptii si proscriptii, cu mese abundente, excesive si cu mese deliberat sarace. Chiar atunci cand ne hranim pur si simplu in fiecare zi, ritmul meselor este fixat de traditie. Nu poti manca in orice loc, nu poti arunca oricum resturile.
Prozaica indeletnicire a "luatului" mesei de tarani pare o sarbatoare. O sarbatoare laica, cu fermecatoare si rigide tipicuri aristocratice, o sarbatoare religioasa inceputa sub semnul crucii facut pe paine inainte de a o frange, sfarsita cu o rugaciune adresata lui Dumnezeu multumind pentru indestulare.
Cei vechi nu pareau sa fie obsedati de aportul caloric sau de vitamine. Masa lor nu era niciodata profana. Era sfanta chiar si in afara sarbatorii. Mancand, ei intrau in relatie cu universul vazut si nevazut. Mancarea te leaga. (www.muzeultaranuluiroman.ro)
Expozitie "Hrana"
Muzeul Taranului Roman
Duminica, 29 iunie, ora 12.00