Cele mai frumoase sate din România. 14 localități din țara noastră care îi impresionează pe străini
Divertisment · Calatorii / 29.10.2019

Satele din România sunt de o frumusețe aparte, iar străinii ajung să le promoveze în toată lumea.

Unul dintre cele mai importante ziare din Spania, El Pais, a publicat un articol în care prezintă cele mai frumoase 14 sate din România, recomandându-le turiștilor din această țară să le viziteze. Aceste localități splendide i-au cucerit pe jurnaliștii iberici cu peisajele, arhitectura și tradițiile lor.

 

Bazna

Jurnaliștii spanioli au scris despre această zonă din Transilvania că este influențată de cultura germană. Bisericile medievale de aici datează din secolul al XIV-lea.

 

Polovragi

Peșterea și mănăstirea sunt principalele obiective turistice ale acestui sat din județul Gorj. Unii au pus numele localității în legătură cu o plantă numită povragă sau polvragă, folosită ca medicament.

 

Cârlibaba

Această comună din județul Suceava este apreciată pentru frumusețea naturală a peisajelor din împrejurimi. "O incursiune autentică în România rurală", au scris jurnaliștii spanioli despre acest loc din nordul Moldovei.

 

Șirnea, Brasov

Satul este apreciat pentru apa pură și tradițiile minunate. Jurnaliștii spanioli menționează sărbătoarea Sânzienelor (24 iunie).

 

Rășinari

"Unul dintrel cele mai vechi locuri din Sibiu, și-a tras numele de la rășina pe care localnicii o adunau pentru pentru a o vinde producătorilor de vopsea", a scris El Pais. Rășinariul este cunoscut și pentru că aici s-au născut poetul Octavian Goga și filosoful Emil Cioran.

 

Botiza

Satul maramureșean este renumit pentru confecțiile din lână, realizate manual, dar și pentru casele cu porți înalte, sculptate în lemn.

 

Breb

"Lemnul este cel mai important lucru în acest sat din regiunea Maramureșului", au scris cei de la El Pais care au observat că "totul este făcut din lemn aici, de la case până la biserici".

 

Ciocănești

"Localnicii din acest sat bucovinean au păstrat tradiția de a decora fațadele caselor cu motive tradiționale, așa cum făceau înaintașii lor", au scris jurnaliștii spanioli. Aceleași motive sunt folosite și la încondeierea ouălor de Paști sau la decorarea costumelor populare.

 

Biertan

Biserica din Biertan, construită între 1490 și 1516 în stil gotic, este unul dintre numeroasele monumente ridicate de sași și a fost inclusă în patrimoniul UNESCO. "Este unul dintre cele mai populare locuri din Transilvania", au notat jurnaliștii de la El Pais.

 

Viscri

În 2006, Prințul Charles a cumpărat aici o casă din secolul al XVIII-lea, pentru a ajuta la păstrarea tradițiilor locale și a încuraja turismul în zonă. De atunci, tot mai mulți turiști sunt atrași de acest sat.

 

Rimetea

Este singura localitate din România care în 1999 a primit premiul Europa Nostra pentru Păstrarea Patrimoniului Cultural, decernat de Comisia Europeană. Ulterior, 138 de case tradiționale maghiare au fost reabilitate.

 

Jurilovca

"Un încântător sat de pescari din Delta Dunării, ridicat în secolul al XIX-lea... Splendoarea naturii este subliniată de importanța istorică, cu ruinele cetății Argamum", se arată în articolul publicat de El Pais.

 

Pleșa

"Viață simplă, peisaj montan minunat, pace" - așa este prezentat satul de lângă Gura Humorului. Jurnaliștii spanioli au scris că acesta e locul perfect pentru a cunoaște cultura, gastronomia și tradițiile poloneze. Nu, nu-i o greșeală: conform recensământului efectuat în 1930, populația satului Plesza (Pleșa) era de 260 locuitori, iar majoritatea locuitorilor erau polonezi (99,62%), cu o minoritate de români (0,38%).

 

Săpânța

Dintre cele mai frumoase sate din România, Săpânța se bucură deja de un renume internațional. Cimitirul vesel, un incredibil muzeu în aer liber, este principala atracție a locului.


Foto: Hepta

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro