Vanata
Vanata este unica prin textura si gustul sau. Face parte din familia Solanaceae-lor, la fel ca si rosia sau cartoful. A fost cultivata pentru prima data in China, in secolul 5 i.Hr. In Europa, mult timp dupa ce a fost adusa, a fost folosita doar ca planta decorativa.
Vanata este unica prin textura si gustul sau. Face parte din familia Solanaceae-lor, la fel ca si rosia sau cartoful. A fost cultivata pentru prima data in China, in secolul 5 i.Hr. In Europa, mult timp dupa ce a fost adusa, a fost folosita doar ca planta decorativa.Informatii nutritionale
Vanata este o sursa ideala de fibre, potasiu, mangan, cupru si tiamina (vitamina B1). De asemenea, contine vitamina B6, folati, magneziu, niacin, fitonutrienti precum nasunin si acid clorogenic.
Tabel nutritional
o ceasca de cuburi de vanata (99.00 grame) contine 27.72 de calorii. | ||
Nutrienti | Cantitatea | Cat la % asigura din necesarul zilnic? |
fibre | 2.48 g | 9.9 % |
potasiu | 245.52 mg | 7.0 % |
mangan | 0.13 mg | 6.5 % |
cupru | 0.11 mg | 5.5 % |
vitamina B1 | 0.08 mg | 5.3 % |
vitamina B6 | 0.09 mg | 4.5 % |
folati | 14.26 mcg | 3.6 % |
magnesiu | 12.87 mg | 3.2 % |
triptofan | 0.01 g | 3.1 % |
vitamina B3 | 0.59 mg | 3.0 % |