Cu ce te tratezi dacă ai mâncat prea mulţi mititei?
Un prim lucru pe care îl poţi face după ce ai consumat o porţie exagerată de mititei este de a consuma un ceai verde neîndulcit sau un ceai de ghimbir. Aceste două ceaiuri ajută la digestie şi ard grăsimile. Un alt truc este de consuma ananas proaspăt ca desert, deoarece conţine bromelaină, o enzimă capabilă să digere proteinele şi favorizează digestia rapidă.
De asemenea, este recomandat să ai la tine medicamente care uşurează digestia: colebil, triferment, debridat, espumisan, dygenzim forte, digest duo, mezym forte, bil plus.
Alte soluţii utile
bicarbonatul de sodiu dizolvat în apă;capsulele cu ulei esenţial de mentă (Carbichol);suplimente pentru digestie uşoară din plante medicinale;cărbune medicinal.
Cum să prepari mititei mai sănătoşi?
În primul rând, dacă faci în casă amestecul te asiguri că nu conţin ingrediente nesănătoase şi că totul este proaspăt făcut. Acesta este primul pas atunci când vrei să transformi mititeii într-un produs mai sănătos şi mai sărac în calorii. Dacă alegi o carne tocată de calitate şi nu cu foarte multă grăsime, adăugând apoi la ea ingredientele necesare şi condimentele preferate vei constata că rezultatul final te va încânta. În plus, este esenţial să prepari mititeii pe grătar, nicidecum să-i prăjeşti într-o tigaie cu ulei!
De asemenea, un alt aspect important este modul în care îi consumi. Spre deosebire de un hamburger care are chifla, sosuri şi brânză, mititeii sunt mult mai săraci în calorii şi consideraţi un produs mai sănătos. Poţi să-i consumi cu diverse salate sau cu muştar. Dacă chiar vrei să-i mănânci cu pâine, atunci alege-o pe cea din făină integrală şi nu exagera cu cantităţile.