4. Ciocolata neagră


Unul din puţinele deserturi benefice organismului, ciocolata neagră, este bogată în antioxidanţi şi are un efect de energizare. În plus, ciocolata neagră se mai remarcă şi prin probioticele pe care le furnizează organismului. Câtă vreme are o concentraţie cât mai mare de cacao şi un conţinut cât mai mic de zahăr sau îndulcitori sintetici, ciocolata neagră este un aliat de nădejde al sănătăţii.


5. Ceaiul Kombucha


Considerat un adevărat elixir al sănătăţii, acest ceai se obţine folosind culturi vii de Kombucha în ceai verde sau ceai negru şi este folosită de secole întregi pentru creşterea nivelului de energie, îmbunătăţirea stării de spirit şi pierderea kilogramelor în plus, explică specialistul. De asemenea, bacteriile din culturile de Kombucha sunt probiotice şi funcţionează în acelaşi fel ca şi culturile bacteriilor active din iaurt.



6.Laptele de soia


O singură cană de lapte de soia oferă o mulţime de nutrienţi esenţiali întăririi organismului înainte de sezonul rece: conţine 25-31% calciu, 11-31% vitamina D, 89-125 de calorii, 5 grame de grăsimi (0,4 grame grăsimi săturate), 6-10 grame de proteine şi este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3, antioxidanţi şi vitamina E, care ajută la combaterea infecţiilor, susţine specialistul.

Deşi dieta zilnică poate fi o sursă importantă de probiotice, în unele cazuri este recomandat şi este mai eficient tratamentul cu probiotice pentru a reface flora intestinală normală şi imunizarea organismului. Cel mai frecvent, tratamentul cu antibiotice deşi distruge infecţiile, în acelaşi timp „omoară” şi culturile de bacterii benefice organimului. După o astfel de cură, echilibrul microbian trebuie restabilit cât mai repede pentru a nu genera alte probleme.
  • Mitza, luni, 06.10.2014 00:05
    articole pentru idioti

    articol de rahat. de ex laptele de soia; din laptele de soia lipsesc câteva dintre substanţele esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. Cel mai important minus este reprezentat de absenţa proteinelor cu o valoare biologică ridicată. Astfel, cele 3,1 grame de proteină din suta de mililitri de laptele vegetal nu asigură aminoacizii indispensabili corpului nostru. Pentru a rezulta un aliment similar laptelui natural, în laptele de soia sunt adăugate unele vitamine (A, B12, B2, B1) şi minerale (săruri de calciu şi potasiu). Specialistii lui peste prajit...

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro