Studiu: Românii preferă mâncarea gătită în casă pentru că e mai sănătoasă
Românii preferă mâncarea gătită în casă, pe care o consideră mai sănătoasă şi mai sigură, dar şi pentru că gătitul este văzut ca o moştenire din familie, pe care mulţi români o păstrează pentru că aşa au fost obişnuiţi încă din copilărie, arată un studiu citat de Mediafax.
Conform studiului calitativ, realizat de Exact Cercetare şi Consultanţă în luna noiembrie, mâncarea gătită în casă este percepută ca fiind mai sănătoasă şi mai sigură decât alte preparate, deoarece ingredientele sunt uşor de controlat.
În plus, mâncarea gătită este aleasă pentru gust şi pentru că este văzută ca o moştenire din familie, ca un obicei pe care românii îl urmează pentru că aşa au fost obişnuiţi încă din copilărie.
Chiar dacă mâncarea gătită este considerată sănătoasă, trebuie subliniat că este săţioasă, condimentată şi, mai ales, bogată în grăsimi, afirmă Denisa Iacoboaea, coordonatorul studiului.
Prânzul pare să fie masa cea mai respectată a zilei, fiind asociat, de cei mai mulţi respondenţi, cu o masă caldă. Indiferent că este vorba de mâncare gătită în casă sau cumpărată/ comandată, mâncarea consumată în acest moment al zilei trebuie să fie caldă şi săţioasă, fiind pentru mulţi prima masă a zilei. Prânzul este văzut astfel şi pentru că există o pauză în programul de lucru, pentru luarea acestei mese.
Pentru cină, moment asociat cu timpul dedicat familiei, se preferă o masă uşoară, mai degrabă o "gustare". Însă lipsa timpului îi face pe respondenţi să îşi încalce principiile, consumând la cină orice, fără a ţine cont de restricţii.
În plus, mâncarea gătită este aleasă pentru gust şi pentru că este văzută ca o moştenire din familie, ca un obicei pe care românii îl urmează pentru că aşa au fost obişnuiţi încă din copilărie.
Chiar dacă mâncarea gătită este considerată sănătoasă, trebuie subliniat că este săţioasă, condimentată şi, mai ales, bogată în grăsimi, afirmă Denisa Iacoboaea, coordonatorul studiului.
Prânzul pare să fie masa cea mai respectată a zilei, fiind asociat, de cei mai mulţi respondenţi, cu o masă caldă. Indiferent că este vorba de mâncare gătită în casă sau cumpărată/ comandată, mâncarea consumată în acest moment al zilei trebuie să fie caldă şi săţioasă, fiind pentru mulţi prima masă a zilei. Prânzul este văzut astfel şi pentru că există o pauză în programul de lucru, pentru luarea acestei mese.
Pentru cină, moment asociat cu timpul dedicat familiei, se preferă o masă uşoară, mai degrabă o "gustare". Însă lipsa timpului îi face pe respondenţi să îşi încalce principiile, consumând la cină orice, fără a ţine cont de restricţii.