Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute

3. Pateu de mazăre cu fulgi de ardei iute


Ingrediente:
1 cană cu mazăre proaspătă, fiartă puţin la aburi1 cană cu boabe de năut, fierte1 căţel de usturoi1 lingură cu pastă de susan sau 2 linguri cu ulei de măsline extravirginsare de marepiper negruzeamă de lămâie, după gustseminţe de coriandru, prăjite şi mărunţitefulgi de ardei iute.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii un pateu cremos. Dacă mai este nevoie, poţi să adaugi puţină apă pentru a obţine consistenţa dorită.



4. Pateu de fasole boabe


Ingrediente:
o conservă cu boabe de fasole albăzeamă de lămâie, după gust2 căţei de usturoi1/2 linguriţă cu chimen măcinatpipersarepuţin ulei de măsline extravirginpătrunjel proaspăt pentru ornat.
Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie până obţii o pastă cremoasă.


5. Guacamole sau pateu de avocado


Ingrediente
1 avocado;2 linguri zeamă de lămâie;1 căţel de usturoi;piper şi sare după gust;2-3 roşii cherry sau ardei iute tocat mărunt;1 linguriţă puţin ulei de măsline;frunze proaspete de mărar sau alte verdeţuri, după gust.

Se amestecă toate ingredientele în robotul de bucătărie şi se lasă puţin la rece. Poţi să adaugi şi 3-4 linguri de mazăre congelată pentru a obţine un pateu mai consistent cu grăsimi sănătoase şi proteine vegetale.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro