Postul Paştelui: 10 gustări delicioase cu care nu păcătuieşti

2. Baton homemade energizant

Ingrediente

  • 1 cană de nucă crudă plus prăjită la cuptor;
  • 1/2 cană fulgi de cocos;
  • 1/2 cană seminţe de floarea soarelui crude;
  • 1/2 cană seminţe de susan;
  • 1/4 cană seminţe de in măcinate;
  • 2 banane făcute piure;
  • pastă de curmale (curmale cu apă în blender);
  • fructe uscate: stafide, merişoare;
  • 1/4 linguriţă nucşoară şi scorţişoară;
  • 1 lingură cacao pudră (opţional).

Mod de preparare:

1. Se mixează în robotul de bucătărie primele 5 ingrediente, după care se pun într-un bol.
2. Se prepară în blender pasta de curmale, amestecând curmale cu apă.
3. Apoi se mixează bananele şi se amestecă cu pasta de curmale.
4. În bolul cu ingredientele uscate se adaugă scorţişoara, nucşoara, cacaua, fructele uscate şi amestecul rezultat din banane şi curmale.
5. Se amestecă ingredientele până obţii o consistenţă lipicioasă.
6. Se întinde compoziţia într-o tavă tapetată cu foaie de copt şi se lasă la cuptor până se rumenesc, aproximativ 15-30 minute.
  • irina, vineri, 16.03.2012 23:24
    alune

    Buna! Imi plac f mult alunele si migdalele dar am dintii pusi si nu am voie sa rontai. Cum as putea sa le consum totusi > Nu am nic rasnita sa le rasnesc.

  • Angelina, joi, 15.03.2012 10:07
    baton energizant

    Foarte bun si usor de preparat . Marfa!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro