Nucile îmbunătățesc concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile

Nutritie / 03.02.2015

Consumul de nuci îmbunătățește concentrarea și capacitatea de a prelucra informațiile, susțin oamenii de știință americani de la University of California, Los Angeles (UCLA).

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de Lenore Arab de la Școala de Medicină "David Geffen", UCLA, care a constatat că funcțiile cognitive sunt în mod constant mai bune la participanții care au consumat nuci, indiferent de vârstă, sex sau etnie.

Studiul citat de cotidianul britanic Daily Mail reprezintă prima analiză de mari dimensiuni dedicată legăturii dintre consumul de nuci și funcțiile cognitive și totodată singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES).


Cercetarea la care au participat adulți cu vârsta cuprinsă între 20 și 59 de ani, dar și persoane de peste 60 de ani, Lenore Arab și colegul său, Alfonso Ang, au constatat că participanții care au consumat mai multe nuci aveau rezultate semnificativ mai bune la șase teste cognitive, care au inclus teste de memorie, concentrare și procesare a informației, relatează publicația citată de Agerpres.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro