Meniu de post. Ce să mănânci la micul dejun, prânz și cină? 15 idei
Meniu de post. Mic dejun: smoothie
Amestecul cremos de lapte vegetal, semințe/nuci crude, verdețuri, fructe și superalimente poate să fie foarte sățios dacă este preparat corect. Nu trebuie să folosești o cantitate exagerată de fructe pentru a obține un smoothie sățios și să optezi mai degrabă pentru afine, zmeură, măr, ananas sau banană în cantități moderate.
Folosește apă plată în combinație cu un pumn de nuci caju (pentru a obține lapte vegetal), lapte de cocos sau lapte de soia/migdale ca bază lichidă pentru smoothie-ul tău. De asemenea, adaugă în toate smoothie-urile tale o linguriță cu semințe de in măcinate, deoarece furnizează fibre și grăsimi omega-3.
Pentru un smoothie verde trebuie să mai adaugi varza kale, spanac, mentă care merg de minune alături de câteva cubulețe de ananas proaspăt și zeamă de lămâie.
Pentru un smoothie colorat folosește laptele vegetal în combinație cu un sfert de banană, un pumn de afine sau zmeură, câteva frunze de spanac și unt de arahide/semințe de chia/semințe decorticate de cânepă pentru un plus de proteine.