Mei tras la tigaie cu morcov, ceapă verde şi sparanghel (Foto: cookieandkate.com)
3. Mei tras la tigaie cu morcov, ceapă verde şi sparanghel
Ingrediente1 cană cu mei fiertfâşii de morcov, răzuite cu peeler-ulceapă verde, tăiată măruntsparanghel, tăiat1 linguriţă cu ghimbir, răzuit2 căţei de usturoi, răzuiţi2 linguri cu ulei de măsline sau de susan1 lingură cu sos de soia2 ouă bătutesarepiper.
Meiul se fierbe într-o cantitate triplă de apă timp de 25 de minute, sub capac şi pe foc mic.
În tigaia încinsă şi cu puţin ulei se toarnă ouăle şi se amestecă până sunt făcute. Se pun apoi pe o farfurie.
Se pune uleiul în tigaie, după care se adaugă ghimbirul, usturoiul, amestecându-le puţin. Apoi se adaugă şi celelalte legume, iar la final meiul, sosul de soia şi ouăle făcute. Se lasă pe foc câteva secunde să se amestece toate ingredientele.
Se serveşte cu pătrunjel verde presărat peste mâncare.
3. Mei tras la tigaie cu morcov, ceapă verde şi sparanghel
Ingrediente1 cană cu mei fiertfâşii de morcov, răzuite cu peeler-ulceapă verde, tăiată măruntsparanghel, tăiat1 linguriţă cu ghimbir, răzuit2 căţei de usturoi, răzuiţi2 linguri cu ulei de măsline sau de susan1 lingură cu sos de soia2 ouă bătutesarepiper.
Meiul se fierbe într-o cantitate triplă de apă timp de 25 de minute, sub capac şi pe foc mic.
În tigaia încinsă şi cu puţin ulei se toarnă ouăle şi se amestecă până sunt făcute. Se pun apoi pe o farfurie.
Se pune uleiul în tigaie, după care se adaugă ghimbirul, usturoiul, amestecându-le puţin. Apoi se adaugă şi celelalte legume, iar la final meiul, sosul de soia şi ouăle făcute. Se lasă pe foc câteva secunde să se amestece toate ingredientele.
Se serveşte cu pătrunjel verde presărat peste mâncare.
Este un aliment ideal pentru cura de slăbire, scade riscul de diabet de tip 2 şi ajută la digestie. Cu ce să-l asociezi ca să fie mai săţios? Iaurtul este un aliment valoros, bine echilibrat nutriţional, sursă importantă de proteine, carbohidraţi, vitamine şi minerale. El poate să fie folosit la micul dejun pentru a obţine o masă echilibrată şi sănătoasă. Ca să nu te plictiseşti de iaurtul simplu şi pentru a-l face mai consistent poţi să îl combini cu mai multe superalimente. Iată câteva combinaţii pentru a obţine un mic dejun sănătos şi consistent care are la bază iaurtul simplu! Cu ce să combini iaurtul simplu 1. Cu felii de banană, seminţe de chia şi muesli 2. Cu fulgi de ovăz, fulgi de nucă de cocos şi fructe de pădure 3. Cu unt de arahide şi fructe proaspete 4. Cu miere de albine, nuci şi banane 5. Cu granola şi fructe de pădure 6. Cu quinoa fiartă, miere de albine şi fructe proaspete 7. Cu seminţe de in măcinate, seminţe de cânepă decorticate, miere de albine şi fructele preferate.
Intr-adevar semintele de mei sunt sanatoase (sa-i credem pe specialisti,altfel nu cred ca putem dovedi..),si am inteles ca trebuie pisate. Din fotografii se vede a fi mei expandat.Trebuie obligatoriu precizat !(poate ma insel,dar as vrea sa stiu)