Importanta micului dejun
Suntem persoane active. Fiecare zi ne aduce in fata unor noi provocari. La serviciu apar de multe ori probleme imprevizibile. Acasa incercam sa facem totul pentru cei pe care-i iubim. Uitam uneori ca alimentatia noastra este un lucru esential. De obicei nici n-avem timp sa ne ocupam de ea. Ajungem din pacate sa ne neglijam sanatatea.
Lipsa micului dejun ne creeaza probleme
Multe dintre noi nu luam masa de dimineata. Nu-i de mirare ca uneori ne cuprinde oboseala sau devenim pur si simplu lipsite de entuziasm si energie, avem probleme intestinale ori senzatii de foame. Potrivit studiilor din ultimii ani, lipsa mesei de dimineata poate avea numeroase efecte negative asupra copiilor si adultilor: slabirea memoriei, reducerea creativitatii, stari de iritabilitate si anxietate, stres determinat de senzatia de foame si dificultati in logica.
Solutia: o alimentatie echilibrata cu cereale
Avem nevoie de o alimentatie echilibrata care sa ne protejeze sanatatea. Exista o solutie optima pentru toate aceste probleme. Doctorii si nutritionistii au cazut de acord in aceasta privinta: o portie de cereale in fiecare dimineata, intr-un bol cu iaurt sau lapte, va avea un efect deosebit asupra organismului nostru. Acest mic dejun se prepara in mai putin de 30 de secunde.
Beneficiile cerealelor
Cerealele sunt ingredientul ideal al unui mic dejun sanatos. Continand fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, cerealele sunt foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si implicit al sanatatii. Vei fi in forma maxima si astfel vei putea realiza tot ceea ce ti-ai propus. Oboseala si senzatiile de foame vor fi inlaturate. In plus, vei reusi sa tii o dieta sanatoasa. S-a dovedit ca cerealele previn de asemenea bolile de inima, obezitatea, diabetul, problemele intestinale si chiar diferite tipuri de cancer.
Cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, sunt gustoase, se prepara usor si rapid si sunt recomandate de medici si nutritionisti pentru a fi consumate la orice varsta. Produsele obtinute din cereale contin fibre, minerale, vitamine si carbohidrati, fiind foarte importante pentru mentinerea echilibrului alimentar si implicit al sanatatii.
Asadar, in fiecare dimineata pregateste-ti o masa consistenta, cu un bol de cereale si lapte sau iaurt. Optional, adauga fructe proaspete sau din compot, taiate cubulete sau dulceata. Acest mic dejun te va mobiliza si te vei simti plina de energie.
Pe langa aportul de energie pe care ti-l asigura acest meniu, iti garantez ca nu exista riscul aparitiei monotoniei. Exista atat de multe sortimente disponibile, atat de multe arome, incat singura dificultate este de a alege. Astfel, ai posibilitatea de a alege mereu ceva nou, de a testa si chiar de a combina diferite tipuri de cereale. In nici un caz nu vei fi dezamagita!